Читај ми!

Како код зубара током пандемије?

У Удружењу пензионера Града Крушевца, поред низа погодности за лепши живот у старости, њихови чланови помажу и старијим житељима у удаљеним селима. Због пандемије су редуковали дружења и путовања, а ових дана масовно иду на вакцинацију како би што пре "отерали" корону. О активностима пензионера под Багдалом говориће председник крушевачког Удружења пензионера Милоје Богићевић.

Прошлог викенда у нашој земљи је регистрован нови, тзв. британски сој вируса корона. Стигао је и додатни страх, као и дилема - да ли је тачна информација да је овај сој много заразнији, па и потенцијално смртоноснији за оне који од њега оболе?

Да ли су вакцине делотворне и на нови сој Ковида? Каква је разлика између „Фајзер-Бионтекове", „Астра Зенекине", руске „Спутњик В" и кинеске „Синофарм" вакцине? О томе је са др Миланком Шеклером, вирусологом и микробиологом из краљевачког Ветеринарско-специјалистичког института, разговарала Елизабета Арсеновић.

Минуте за медицину посвећујемо оралном здрављу. Наиме, током пандемије корона вируса, значајно је промењен систем рада стоматолошких ординација како би се заштитили и пацијенти, али и стоматолози и зубо-техничари. Упркос Ковиду 19, морамо да мислимо и на здравље уста и зуба, не само када имамо бол, већ су редовне контроле и одржавање протеза и денталних мостова важни за опште здравље организма.

Како изгледа одлазак зубару током пандемије, да ли је после прележаног Ковида дошло до промена и оштећења на зубима и зашто је важно да чувамо сваки зуб? Колики терет су поднеле стоматолошке ординације због епидемије? Одговоре ћемо потражити од стоматолога, др Тање Живановић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10.05.

Насловна страница - др Тања Живановић

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару