Читај ми!

Сећања Јована Малешевића

У пролеће 1872. године, београдска Општина је кривудовој, калдрмисаној улици, уметнутој између Дорћола и Палилуле, дала званично име – Скадарска улица. По њој је цео крај добио назив – Скадарлија.

У емисији говоримо о Скадарлији али о оној обновљеној 1966. године према пројекту архитекте Угљеше Богуновића. Новинар Душан Копчалић је написао:

"... Да ли је нешто измењено овде од пре пола века и више? Чини се да није, јер је све спонтано. И увек нешто није како треба, јер је увек тако и било. И увек нешто фали, јер је увек нешто и фалило...Свеједно нам је да ли нешто фали и да ли је све како треба..."

Један од сведока и учесника у том спајању предратне и послератне Скадарлијеј био је Јован Малешевић Туто. Чућемо његова сећања на људе који су поново удахнули душу Скадарлији педесетих и шездесетих година прошлог века. Снимак је из фебруара 1998. године.

Радио Београд 1, 20:00

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије