Новости дана

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће Влада Србије пружити пуну подршку фабрици Фијат аутомобили како би обезбедила сигурну будућност пословања те фабрике у Србији. После разговора са представницима Фијата у Торину он је навео да ће се отворен дијалог о будућем развоју фабрике у Крагујевцу наставити. Вучић је додао да је то у најбољем интересу свих запослених, локалне заједнице и свеукупне економије Србије.

Током боравка у Торину, Вучић је посетио дизајнерски центар и упознао се са развојем модела "фијат 500 ЕЛ" . По повратку из Торина Александар Вучић ће се у 16 часова обратити јавности. Како је саопштено из владе, тема премијеровог обраћања ће бити и сви регионални изазови, као и предстојећи самит лидера западног Балкана у Паризу. Обраћање премијера, ЕР-ТЕ-ЕС ће директно преносити.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је на церемонији поводом завршетка школовања нових генералштабних официра, да Србија остаје војно неутрална, што подразумева "избалансиран однос и сарадњу, а не укључивање у један војни савез". На свечаности у Дому Народне скупштине, председник Николић је тројици најуспешнијих официра уручио сабље.

Србија је у Сочију преузела шестомесечно председавање Организацији за црноморску економску сарадњу, а министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је регионална сарадња један од спољнополитичких приоритета Србије и поручио да ће званични Београд настојати да допринесе унапређењу економске сарадње држава чланица те организације. Он је председавајућем скупа, министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову, захвалио и рекао да данас, можда више него раније, Организација има прилику, али и дужност, да својим ангажовањем утиче на прилике у црноморском региону, који добија све више политичког и економског значаја. Круна председавања Србије ће, како истиче, бити министарски састанак у Београду, планиран за децембар, коме ће присуствовати 12 министара спољних послова, земаља чланица те организације.

Уставни суд Аустрије је донео одлуку да се резултати председничких избора, на којима је бивши лидер Зелених Александер ван дер Белен победио ултрадесничара Норберта Хофера - пониште. У образложењу се наводи да су разлог за поништавање неправилности у пребројавању гласачких листића на појединим бирачким местима. Та одлука без преседана отвара могућност поновног гласања, највероватније на јесен. Ван дер Белен, који је освојио 50,3 посто гласова, требало би да на дужност ступи 8. јула.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Небојша Николић.

 

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару