Читај ми!

Реприза

Први послератни спикери

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије "Код два бела голуба" сваког понедељка слушаћемо емисије које говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

У вечерашњој емисији чућемо архивске снимке првих послератних спикера Радио Београда. По речима Мирослава Мире Митровића "тај мали колектив је имао цео Радио на длану".

За спикере су крајем 1944. године и у току наредне године примљени Миша Наумовић, Љубомир Д. Богдановић, Ђура Јакшић, Драгољуб Траиловић, Божидар Божовић, Миодраг Мија Стевовић, Мира Милићевић, Вера Секерез. Дочекали су их Јелена Билбија, Златица Балтић и Иван Ковачевић, који су пре рата били спикери у краткоталасној станици.

Када је 1989. године обележено шест деценија рада Радио Београда, Мирослав Митровић, уредник Хумористичко-забавног програма, испричао је са којим спикерима је радио у обновљеној радио станици 10. новембра 1944. године.Тада се Радио Београд први пут јавио са највишег спрата данашњег Министарства за иностране послове у Улици кнеза Милоша.

Радио Београд 1, 20.00

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи