Реприза

Нада Воденичар

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије "Код два бела голуба" сваког понедељка слушаћемо емисије које говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

Нада Воденичар била је вокални солиста Радио Београда када је на челу Народног оркестра био Властимир Павловић Царевац. Из те сарадње није сачуван звучни запис, али су нам зато драгоцена Надина сећања на ту сарадњу. На великог виолинисту подсећамо се на дан његовог рођења, 9. октобар 1895. године.

Певачку каријеру Нада Воденичар наставила је са Тамбурашким оркестром Радио Новог Сада. Снимила је више од сто песама. Данас живи у Црепаји, банатском селу у близини Панчева, у коме више од сто година опстаје "Прво ратарско црквено певачко друштво".

Члан хора Ђурица Радованчев објавио је монографију о том друштву.

Драгоцена документарна грађа била је мотив да Дубравка Стаменковић, дугодишња музичка уредница ове емисије, сними емисију и филм "Мотиви равнице - певање и појање".

Радио Београд 1, 20.00

Насловна страна: Нада Воденичар, 1936. године

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије