Читај ми!

Реприза

Лесковачки роштиљ, један једини - нема другог, нема другде

Лесковачки роштиљ, јединствен и препознатљив (име је под заштитом), тема је наше емисије снимљене и емитоване први пут 2011. године.

Да би био прави, овај роштиља захтева велико мајсторство, од избора меса до избора дрва на којем се пече, а о томе мало знамо. Све што се тиче његове израде има стриктна правила, при чему је, кажу мајстори, ватра најважнији фактор.

Роштиљ, иначе, као начин припреме меса потиче са Кавказа, а у Лесковац је стигао преко Турске, Грчке и Македоније. Па из Лесковца у остале крајеве наше земље...

Причу о лесковачком роштиљу казивао нам је Драган Петровић, познатији као Гага Роштиљ, који се овим послом, у тренутку снимања емисије, бавио пуних 25 година.

Роштиљ конзумирале и емисију уредиле - Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић

 

 

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове