Читај ми!

Телеграм групе које не би требало да постоје

Чланице организације ОснаЖене објавиле су истраживање након 3 месеца инфилтрираности у Телеграм групе у којима се деле различите врсте порнографије, чак и малолетница. Оне су постојале и пре 3 године, а од тада је само један администратор групе оптужен за допуштање дистрибуције осветничке и дечје порнографије, а против њега је кривична пријава прошле године одбачена.

У протеклих 13 година, за кривична дела „Приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију” поднето је 816 кривичних пријава против 717 лица, у којима је изречено 415 пресуда против 408 лица, од којих је условна казна затвора изречена у 140 случајева, само условна казна у 13 случајева, а новчана казна у 14 пресуда.
У госте нам долазе ауторке овог истраживања - Ана Здравковић, Николина Томашевић и Сташа Ивковић и испричаће до којих сазнања су дошле увидом у преписке у овим Телеграм групама, где је кривична одговорност, а у ком делу и даље не постоји санкција за неовлашћено дељење приватних садржаја и/или снимање без знања, путем којих су многи и зарађивали даљом дистрибуцијом.
 
У наставку, ту су и друге теме. Слушамо песме објављене на данашњи датум, сећамо се и албума издатих 17. јуна, а подсетићемо и на рођендане музичара. Сем музичких тема (Приче о песмама, нове нумере, полусатни блок музике из Србије и региона), скрећемо пажњу и на поподневне гужве у саобраћају. 

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару