Читај ми!

Инклузија; целоживотна подршка или слово на папиру?

Услуга личних пратилаца и асистената за младе особе са аутизмом или другим развојним или интелектуалним потешкоћама, омогућава им да кроз образовни систем иду равноправно и достојанствено са другом децом, кад год је то могуће. Након завршетка школовања, право на асистента се губи, а могућности стањују.

Услуге социјалне заштите не предвиђају опште и континуиране системе школовања, усавршавања, осамостаљивања, запошљавања, већ је то зависно од појединачних пројеката и повремених финансирања ових услуга.
Породица је та на коју пада комплетан терет бриге о њима, а једино што им систем нуди јесте живот у некој од институција. Због тога су особе са вишеструким сметњама у развоју и аутизмом популација која је у највећем ризику од институционализације и социјалног искључивања, речено је на недавно одржаном округлом столу под називом „Инклузија – целоживотна подршка или мртво слово на папиру”, коју је организовало лајковачко Удружење за помоћ особама са аутизмом под називом „Бази Мили”. Од 13 часова преносимо вам шта су највећи проблеми у овом смислу, и шта су понуђена решења.

У наставку, ту су и друге теме. Слушамо песме објављене на данашњи датум, сећамо се и албума издатих 10. априла, а подсетићемо и на рођендане музичара. Сем музичких тема (Приче о песмама, нове нумере, полусатни блок музике из Србије и региона), скрећемо пажњу и на поподневне гужве у саобраћају као и на занимљиве концерте, свирке, фестивале и сличне догађаје. 

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво