Читај ми!

Плата за живот

Недавно се појавио анимирани краткометражни филм „Плата за живот” који на једноставан начин представља изостанак радних права у тренутку у ком живимо. На примеру радница у фабрици текстила (које су у филму приказане) видимо различите разорне друштвене неправде које нас удаљавају од онога што стандардна плата заправо јесте.

Она подразумева да можемо да приуштимо најосновније и још нешто (мало) преко тога. Подразумева и достојанство, које са своје стране подразумева и поштовање осталих радних права. Колико „плата за живот” у Србији износи за прошлу годину и на мањак којих права се највише жале радници?
Разговарамо на ову тему са Владимиром Симовићем, координатором програма за радна права у Центру за политике еманципације.

У наставку другачије теме. Помињемо значајне догађаје из света музике који су обележили данашњи дан као и вести са београдских улица. 

Водитељка Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару