Читај ми!

Трчуљак необичног имена

Преци једне пећинске бубе, односно, подземног трчуљка, нису могли ни да сањају да ће једног дана њихова врста добити име по Новаку Ђоковићу.

Недавно је тим биолога и спелеолога у Симиној јами открио веома ретку врсту инсекта, предатора. Ова врста је посебно брза, издржљива, гипка и прилагођава се суровим условима. Отуд инспирација да понесе име по најбољем српском тенисеру. Наш гост је професор биолошког факултета др Срећко Ћурчић, члан тима који је пронашао и описао ову животињску врсту. О инсектима предаторима и осталим инсектима око нас, Симиној јами, планини Повлен, али и многим другим питањима, разговарамо са професором Ћурчићем.
У наставку емисије бавимо се другачијим темама. Пред вама је пола сата само домаће музике и музике из региона, а помињемо и занимљивости које су обележиле музичку индустрију.
Пред крај емисије, новости са београдске калдрме доноси Јована Зец.

Водитељка Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару