Читај ми!

Синдром хроничног умора

Синдром хроничног умора и кризе свести (СХУКС) је мултисистемска болест чији симптоми укључују болове у мишићима и зглобовима по целом телу, когнитивне сметње, хроничну, понекад веома тешку менталну и физичку исцрпљеност, подложност инфекцијама, као и још неке друге карактеристичне симптоме који се јаве код до тада здраве и активне особе.

Своју шифру међу болестима из неуролошке групе добио је тек 2019. године, а процене су да због окидача попут стреса и вируса све више људи има СХУКС. Како изгледа живот са овом болешћу? Колико она омета свакодневно функционисање, а када га додатно компликује здравствени систем? Који су симптоми СХУКС и како се лечи?
На ова питања одговориће Ина Игњатовић, председница Удружења пацијената са синдромом хроничног умора и кризе свести.
У наставку више музичких тема; слушамо песме и музичаре којима је рођендан, као и оне са албума објављених на данашњи датум. Након тога, пола сата музике из Србије и региона, а завирићемо и на светске топ листе да скренемо пажњу на нове хитове. Причамо о настанку песама, али и о гужвама у саобраћају и другим информацијама за организовање или улепшавање дана.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару