Колико су заиста опасни астероиди који пролазе близу Земље?

Поред Земље је пре неколико дана пролетело небеско тело које је у медијима представљено као највећи астероид који ће нам се ове године приближити.

Када боље прочитате ову и сличне вести, иако су наслови формулисани помпезно или чак упућују на реалну опасност, текстови на крају објашњавају да су ове астрономске појаве бенигне. Поред потребе да се „кликне” на вест овог типа, ту је и вечито привлачење пажње причом о, на пример, новом супер (пуном) месецу, мистериозним небеским телима у нашем комшилуку или ванземаљском животу. Све су ово такозване - „astro fake news”.
О томе како да их препознамо, не придајемо им значај, али и о провереним новостима и сазнањима из области астрономије, разговарамо са Александром Оташевићем, астрофизичарем у Астрономском друштву „Руђер Бошковић”.

У наставку се бавимо догађајима из света музике који су обележили данашњи дан, доносимо новости са светских топ листа и пола сата само домаће музике и музике из региона.
Пред крај емисије, са београдских улица, јавља се Јована Зец.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару