Читај ми!

Kако друштвене мреже утичу на наш мозак?

У Србији је спроведено прво истраживање о утицају друштвених мрежа на мозак корисника.

„Иза сваког скрола или лајка испитаника стоји екстремно осећање среће - еуфорија. У њиховим можданим таласима је забележено усхићење и узбуђење, велика посвећеност садржају, уз мали замор мозга - такозвана „савршена олуја” које често нисмо свесни или то себи не желимо да признамо. Неуростудија је показала и да је мозак испитаника, за време док су били на Инстаграму и Фејсбуку, негативно реаговао на телефонски позив или неадекватан оглас односно спозорисани пост, будући да нам ови садржаји, уколико нису креирани у складу са нашим интересовањима, прекидају евидентно задовољство коришћења друштвених мрежа. Да би се одржао ниво хормона среће који настаје док се користе друштвене мреже, ми ћемо желети да што дуже останемо тамо где нам је лепо, а тако се креира зависност.”, стоји у овом истраживању које вам представљамо у емисији, а које је реализовала Direct Меdiа Unitеd Sоlutiоns.

У наставку емисије подсетићемо вас на важне догађаје у поп рок историји који су догодили на данашњи дан. Ту је и пола сата резервисаних за домаћицу, музику из Србије и региона, прича о једној песми и низ актуелних занимљивости и важних информација. 

Са вама је Јелена Kнежевић.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару