Како живети у граду без хладовине?

Ово питање све чешће постављамо.

Сечење стабала без новог пошумљавања и све мање паркова а више топлотних (бетонских) острва, условљава смањење биодиверзитета и већу загађеност ваздуха. Све ово утиче на живот грађана и смањује његов квалитет. На крају крајева, лети нам је неподношљиво вруће, а то је један од битних разлога.
Пре неколико месеци најављена је изградња стамбено-пословног комплекса у оквиру бившег „Авала филма” на Кошутњаку. Ова реконструкција подразумева сечу око 80% укупне зелене површине у том делу града, односно, сечу 31 хектара кошутњачке шуме. Шта је најгоре што може да се деси ако би се одобрило крчење зеленила на месту које се назива плућима Београда? Наш гост је др Ратко Ристић, професор на Шумарском факултету у Београду.
У наставку програма се шетамо „зеленим” улицама престонице као и оним улицама у центру града које су потпуно без хладовине.
Припремили смо за вас и Приче о песмама, пола сата „домаћица” - музике из Србије и региона, а помињемо и догађаје из света музике који су обележили данашњи дан. Тако слушамо Мајкла Кивануку, Кјур, „Guns and Roses” и друге. 

Водитељ Ружица Врховац
Репортер Јована Зец

Поподневна Летња башта Поподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?