Широм затворених очију – Само срцем се добро види

TЕМЕ: Ода радости, Бетовен, 250 година; У небеско пространство се у 98-мој години живота преселила Дорис Деј; Нарав; Хвали дан после заласка сунца, мач после битке, колач после пробања, а пса – увек; Постоје два начина за бег од туге: музика и мачка; О чувеном Диреровом НОСОРОГУ; Загрљај: „Традиција каже да сваки пут када некога загрлимо искрено добијамо још један дан живота.”; Завет; О ДОБРУ: „Упорна доброта побеђује зло.“; ОДУШЕВЉЕЊЕ: „Никад се ништа велико није постигло без одушевљења.“...

          „У наше време људи не верују и не верују да неко верује. Патријарх Павле је веровао и сви су му веровали да верује. А кад такав човек верује и људи верују да верује онда његова вера постаје темељ њихове вере тако да почну да верују и у Оног у Кога он верује.
Нико није тише говорио а да се даље чуо; нико с мање речи није рекао више, нико није лакше ходио земљом а да је остављао дубље трагове; нико није био мањег раста а да се видео с веће даљине! Отуда, ни више људи ни веће тишине него на његовом погребу!” 
(Матија Бећковић)
         „Увек имајте у виду чији сте потомци и сетите се којим су путем ишли наши преци да би стигли у Царство Божје, увак као људи и увек као народ Божји.
Тим путем да и ми идемо и да заиста будемо достојни потомци својих предака.
         Проћи ће све али душа, образ и оно што је добро остаје заувек.”
(Његова Светост Патријарх Павле)
 „Чувајте чедо моје мило, језик, као земљу.
         Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу и душу. Не узимајте туђу реч у своја уста. Узмеш ли туђу реч знај да је ниси освојио него си себе потуђио.
         Боље ти је изгубити највећи и најтврђи град своје земље, него најмању и најнезначајнију реч свога језика. Земље и тврђаве не освајају се само мачевима, него и туђим језицима. Знај да те непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио."
(Свети Симеон) 

IN MEMORIAM
         У небеско пространство се преселио Кемал Рамујкић.
         Кемал Рамујкић је дипломирао на Академији ликовних уметности у Београду, где је завршио и постдипломске студије. Био је редовни је професор на Државном универзитету у Новом Пазару за предмете цртања и сликања. Од 2005. гостујући професор на The Animation Workshop School у Виборгу, у Данској.
         Излагао је на преко 50 самосталних и бројним колективним изложбама у земљи и иностранству.
         Добитник је многих награда и признања, као и награда Београдског универзитета 1969, и награда на УЛУС-овој изложби „Цртеж и мала пластика” 1988, „Златна палета УЛУС-а” 1989, Награда жирија на Трећој великој интернационалној изложби сликарства у Месини у Италији 2009. и других награда. 

НЕ ЗАБОРАВИТЕ!
У суботу, 18. маја је НОЋ МУЗЕЈА! 
 

        Под темом „Слобода” најузбудљивија музејска авантура и ове године помериће границе и својим посетиоцима понудити мајско дружење за памћење. Током ове ноћи широм Србије своја врата ће отворити не само бројни музеји, галерије и установе културе, већ и многа заборављена здања и институције богате историјом, са жељом да оживе успомене на људе, догађаје и места која заузимају кључне улоге у освајању различитих слобода.
        Посетиоци ће у периоду од 16 до 24 сата моћи да уживају у бројним садржајима који се на оригиналне, занимљиве и интерактивне начине баве слободама и освајањем истих.

Слушајте нас на FM: 104,0 MHz 

Преко Интернета: https://rtsplaneta.rs/linear/16091

www.twitter.com/beograd202 

www.instagram.com/beograd202 

Контакт: ++381 11 3249 202 *
СМС: +381 64 0202 200*
Мејл: program202@gmail.com  

Избор музике и продукција: НЕНА ОГЊЕНОВИЋ ТРКУЉА
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару