Широм затворених очију - Само срцем се добро види

Tеме: Карл Малден, Младен Секуловић; Грчко плаво око; Професор доктор медицинских наука Димитрије Николић објавио је на друштвеним мрежама причу о шест најбољих лекара на свету; Мистерија фламенка, Слободан Тркуља и Балканополис; Радозналост; Бол; Лаж; Гнев; Дрскост; Заблуда; Кајање...

НАСЛОВНА СЛИКА „Овај ветар ће додувати зиму како ми се чини” је дело мога пријатеља, сликара Јаноша Месароша

Споменик америчком глумцу српског порекла Карлу Малдену, чије је право име било Младен Секуловић, открили су; поред улаза у Југословенску кинотеку; њен директор Југослав Пантелић и пријатељ славног глумца Добривоје Танасијевић - Дан Тана. Споменик је дело цењеног вајара Здравка Јоксимовића.

Откривању споменика Оскаровцу присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, његов заменик Горан Весић, амбасадор САД Кајл Скот и други.
Дан Тана се обратио речима: „Хвала Србијо, хвала Америко.”

„Ово је диван дан. Малден је волео своје порекло, али је истовремено био поносни грађанин Америке... Био је диван човек и имао сам богато искуство пријатељства са њим. У његовом друштву сам провео скоро 55 година и научио сам много од њега”, рекао је Дан Тана.
Видео-поруком обратили су се славни диригент Зубин Мехта, ћерке Карла Малдена, холивудска суперзвезда Мајкл Даглас, који су поручили да је он био један назначајнијих глумаца у историји кинематографије.
„Био је мој истински ментор... Карл ме је научио да слушам друге, имао је изванредну радну етику и био диван човек”, поручио је Даглас.
Мајкл Даглас је послао видео поруку, изразивши захвалност нашој земљи:
„Поздрав за Србију. Жао ми је што данас нисам у Београду. Много ми је жао што данас не могу да одам почаст мом драгом српском и америчком пријатељу, мом ментору Младену Секуловићу. Поносан сам што ће добити овај дивни споменик у својој домовини. Имао сам привилегију да радим четири године са Карлом шест дана у недељи и осам месеци. Карл и ја смо снимали 104 сата програма за ТВ. Све сам научио од њега. Он је имао две ћерке, али ја сам био његов усвојени син. Никада нећу моћи довољно да му се захвалим што ме је научио да слушам друге људе, што је права уметност. Његова радна етика била је без премца, а уз то био је предиван човек. У мислима сам с његовом прелепом женом Симоном, која је и даље са нама. Пружам подршку свим његовим српским пријатељима и много вам хвала што одајете почаст Карлу Малдену, великом, великом човеку!” поручио је глумац у видео поруци. 

Слушајте нас на FM: 104,0 MHz
и преко Интернета: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Контакт: ++381 11 3249 202 * СМС: +381 64 0202 200*
Мејл: program202@gmail.com 

Продукција и избор музике: Нена Огњеновић Тркуља
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару