Сваштара

У сусрет православном Ускрсу

„Велики Ускршњи карневал” биће одржан у Београду 7. и 8. априла. Предвиђено је да током дводневног програма буде одржан велики број манифестација, међу којима издвајамо: биоскоп на отвореном, избор за најлепшу корпу, параду мажореткиња, уличне забављаче као и богат хорски и фолклорни програм. За најмлађе ће бити организовано неколико радионица, у културним центрима Београда који су подржали ову манифестацију. Детаље Карневала, учеснике и погодности за посетиоце, сазнаћете у „202 повода”.
„Пролећни фестивал здравља” биће одржан у Дому Војске Србије 12. и 13. априла под слоганом „За здраво потомство”. Посетиоци ће без здравствене књижице и чекања моћи да провере своје здравље, да чују предавања на актуелне теме и посаветују се са еминентним здравственим стручњацима. На манифестацији учествују домови здравља, државне и приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, удружења пацијената, сви они који се баве здравом исхраном и козметиком. За малишане ће бити организован „Дечији кутак” и „Болница за медведиће”, где ће деца моћи да донесу омиљене играчке на „прегледе”, разговарају са медицинарима и студентима и тако „разбију страх” од „белих мантила”. Више у рубрици „Гласник”, где ће се укључити др Мима Фазлагић.

„Међународни сајам наутике, лова и риболова” одржава се од 3. до 7. априла. Срешћемо пловила свих врста, опрему за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичку, камп и „outdoor” опрему. Међу експонатима су и јахте, глисери, једрилице, чамци, бродски и ванбродски мотори, наутичка и остала опрема за спортове на води. Уз традиционалну берзу половних пловила, биће представљене познате регате, сплаварења и остали водни потенцијали Србије. Са сајма ће се укључити наш репортер Владимир Тодоровић.

„Гори ватра”, „Април у Београду”,  „Љубав је само ријеч”, „Лоше вино”, „Главо луда”, „Мало појачај радио”, „Ти си ми у крви”, неки су од многобројних хитова Здравка Чолића. Једна од највећих музичких звезда на овим просторима икада може да се похвали каријером дугом више од четири деценије, бројном публиком, сјајним концертима и тиражима. Здравко Чолић је наш Амбасадор годинама уназад, а данас је и у гост у истоименој рубрици коју је припремила Оливера Перић.

Да ли имате поверења у свет око себе? Да ли је та привилегија резервисана само за уски круг особа око вас или сте непоправљиви оптимиста који верује свакоме? Има чак и оних који следе чувену изреку - Од кад сам самога себе ухватио у лажи више не верујем никоме. У сваком случају, психологија нас учи да поверења морамо да имамо, као и опреза. Само је потребно наћи праву меру једног и другог. О томе нам у рубрици „Мода 202” прича колегиница Оливера Перић.

„Двоглави орао се излегао у београдском Зоо-врту!” Колико вас је помислило да није реч о првоаприлској шали? Да се овај феномен заиста десио, свакако би нам користио у политичким дијалозима, јер су две главе свакако паметније од једне. С друге стране, случај Бугарки које су ухапшене у градском превозу због џепарења показује да Срби полако почињу да живе у складу са европским трендовима. Феномене наше свакодневнице кроз лупу сатире у рубрици „Квака 202” посматра колега Драгутин Роквић.

Колега Петар Лазић умео је да феномене наше стварности посоли и заслади таман толико да можемо да их прогутамо а да нам на лицу буде осмех. И данас се смејемо и „гутамо”, уз бисере сатире овог писца које ћемо чути у рубрици „Перино перо”.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару