Сваштара

Светска шампионка Ивана Шпановић стиже у Београд

Светској шампионки у скоку у даљ, нашој најбољој атлетичарки Ивани Шпановић, тачно у подне биће приређен свечани дочек у Атлетској дворани на Бањици. Навијачи и публика су најбољи "ветар у леђа" свим такмичарима, а посебно Ивани која никад није крила колико јој публика значи. Каква је атмосфера на Бањици, а каква у Атлетском савезу, након сазнања да је Ивана најбоља на свету, чућемо у рубрици „202 повода" од наше колегинице Вање Савић.

Почела је акција одношења хиљада кубика смећа са дивље депоније у Улици Вука Врчевића на Палилули. У акцију су укључене екипе три комунална предузећа: „Градске чистоће", „Београд пута" и „Београдског водовода и канализације" са багерима и другом механизацијом. Када простор буде очишћен и уређен, могао би да буде дат на коришћење комуналним предузећима. У плану је и градња пута и пешачке стазе, јер је то важна транзитна саобраћајница, те је жеља да се цео потез трансформише и створи нова уређена локација. Детаљаније - колега Влада Тодоровић.

Драган Марковић је руководилац Друштва за неговање традиционалне песме, игре и обичаја Срба „Традиција" из Трстеника. У рубрици „Амбасадор Србије" говори нам о дечјем ансамблу који је освојио прве награде на изузетно важним такмичењима: на Фестивалу фолклора у Чешкој 2012. године као и Националном фестивалу у Бугарској прошле године. Овај ансамбл, попут својих старијих другара из претходних генерација „Традиције", на наступима у иностранству показује како се достојно репрезентује Србија и свој народ. Прилог припремила колегиница Слађана Савић.

Удружење спортских риболоваца „Барица", у сарадњи са Канцеларијом за младе Општине Инђија и Риболовачким савезом Војводине, организује у Инђији школицу риболова за децу. Школа риболова реализоваће се у три категорије: основци од првог до четвртог разреда, основци од петог до осмог разреда и средњошколци. Полазници ће се упознати са основама риболовног спорта, техникама пецања, врстама риба које постоје на нашем подручју као и основним правилима понашања на води. Школица риболова је бесплатна за све ученике а више детаља сазнаћете после 13 часова.

Кад вас је последњи пут "појела" трема? Узбуђење пред јавно иступање и брига око успехасаставни су део живота свих нас, без обзира на то да ли полажемо испит или наступамо као глумци. Против треме се свако бори на свој начин, али чини се да је најбољи савет стручњака да се треба запитати: „Шта је најгоре што може да се догоди?" У рубрици „Мода 202" о треми прича колегиница Оливера Перић.

На сваком кораку данас наилазимо на разлог да се прекрстимо, насмејемо или постанемо мало горки. Свет око нас уме да буде лепши, лакши и насмејанији, ако му пронађемо праву "кваку". И овога пута ће у рубрици „Квака 202", феномене модерног времена покушати да рашчивија колега Драгутин Роквић.

Некад смо имали "супарнике", "такмаце", "конкуренте", "неистомишљенике" па чак и "колеге које другачије мисле". Данас се чини да су све те именице замењене термином "противници". Како живети у свету у којем смо једни другима противници и да ли добар дух и хумор могу да ублаже реалност сазнајте у рубрици „Перино перо" у којој читамо афоризме нашег колеге Петра Лазића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару