Устанак

Нови дан ваља почети добром музиком и важним информацијама.

Нови дан пун разноликих изазова започећемо сјајном музиком зачињеном информацијама које ће вам бити од велике користи.

Цртица 202 овога јутра поставља питање које је у вези са поштовањем прописа и закона. Умемо ли увек да нађемо „рупу"?

Спортске вести са терена на којима се боре наши спортисти пренеће нам новинарка Вања Савић.

Минивал или - графити пренеће ваше духовите мисли, али и афоризме угледних аутора којима ћемо вам за тренутак улепшати почетак дана. Припремио Дарко Коцјан.

У рубрици „Много смо најјачи” представиће нам се Милорад Кривокапић, својевремено најбољи светски ватерполо голман. Потом се дуго истицао као одличан тренер, а у последњих неколико година је председник Ватерполо савеза Србије. За „Много смо најјачи" са њим је разговарао Дејан Булајић.

Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре.

Наша слушатељка из Новог Сада питала је да ли своје дете мора да упише у школу којој територијално припада местом становања, или има право да захтева упис у другу, жељену, јер своје дете ове године треба да упише у први разред. Одговоре на ова питања потражила је Слађана Савић, а чућемо их у рубрици „Слушаоци репортери".

Ту су и актуелне вести на свака три минута до пуног сата или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202 у тридесетом минуту сваког сата емисије, као и домаћа штампа коју ћемо листати уместо вас и одабрати један занимљив текст.

„Квака 202” Драгутина Роквића бележи јутрос: Петогодишњој Брук Еванс мајка даје седам долара недељно, па јој од тога узима за кирију и храну 5 долара, и уплаћује их на посебан рачун којим ће девојчица моћи да располаже кад постане пунолетна. Остаје спорно колико је ова финасијска педагогија исправна, али у далекој будућности, Брук би могла бити модел идеалне бабе у Србији. Само што би два долара давала унуцима, а пет би узела држава.

Центар за позитиван развој деце и омладине Београд организује Школу комуникације и Школу емоција, које ће се реализовати током јануара и фебруара, а за које су пријаве за учеснике у току. О томе ће нас известити Лидија Буквић која је овога јутра наш Гласник 202.

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202) и јавите нешто важно, нешто од чега ће корист имати сви који нас ослушкују.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару