Повишен тон

Безбедност конзумирања намирница из продавница и угоститељских објеката – какво је сада стање и шта може да се промени и поправи?

Да ли сте некада доживели да, рецимо у реду у месари, неко испитује месара о пореклу, декларацији и свежини меса, а притом и он и остатак реда преврћу очима на „досадну" муштерију? Атмосфера која је створена тиме не показује разумевање измeђу потрошача и трговаца, а у том ланцу важни су и добављачи. Начелник одељења ветеринарске инспекције Зоран Ивановић говориће о најчешћим кршењима правилника о исправности намирница и безбедном чувању и пореклу, како се одређује рок трајања меса, као и како бити опрезнији потрошач који зна своја права. Председник Националне организације потрошача Србије (НОПС) Горан Паповић причаће такође о томе како све можемо да утичемо на што безбедније конзумирање кварљивих намирница, а неки од начина су веома занимљиви и, макар у Србији, тек у повоју.
Други сат емисије отварамо рубриком „Датум, време, место", посвећеној свечаном отварању Хотела „Москва", на данашњи датум 1908. године.
Иза 15 часова и о „омиљеној зимској дисциплини кад нема снега" - уживању у читању. Бесплатне радионице креативног писања и читања „Чаролија читања" одржавају се у читаоници библиотеке „Лаза Костић" на Бановом Брду током три суботе у јануару, за ученике виших разреда основне школе и за средњошколце. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње