Сваштара

Улица oтвореног срца у 202 повода

"Улица отвореног срца", смештена у Светогорску улицу, је традиционална манифестација, омиљена код Београђана али и туриста који дочек проводе у нашем главном граду. Значај ове манифестације, поред свеколике понуде забаве и музике, је и у томе што је хуманитарног карактера. Сва прикупљена средства су намењена онима којима су најпотребнија. Прошле године је новац дониран обнови прихватилишта за децу. Како ствари стоје ове године прича нам у рубрици "202 повода" директорка Културног центра Београд, Гордана Гонцић.

Колико сте пута чули реченицу старијих: "У наше време није било тако"? Најчешће, то је тачно и добро је што је тако, јер да је увек све исто напретка не би ни било. Такође, постоји још једна фраза која допире са свих страна и гласи: "На младима свет остаје". Психолози сматрају да је генерацијски јаз нешто што реално не постоји, осим у биолошком смислу а о томе нам детаљније прича колегиница Оливера Перић у рубрици "Мода 202".

У оквиру традиционалне зимске манифестације Београдска зима, под покровитељством Града Београда и Центра београдских фестивала, удружење „Еду - ленд" реализује програм под називом "Падају звезде, испуњавају снове, трк на улицу, Деда Мраз зове". Програм траје до 29.12.2017. године и намењен је првенствено деци и старијим суграђанима. Осмишљен је као едукативно-забавни догађај и прилика да будемо што више заједно. Данас у 10 сати у Дому омладине почињу радионице за децу.

Амерички медији и даље брује о младићу који је нашао на улици новчаник, вратио га власнику али је пре тога убацио унутра 20 долара. Оно што је код њих вест, код нас је ствар свакодневља - ми стално убацујемо по коју новчаницу у новчанике лекара, судија и цариника. И док планета и даље болује од еколошке небриге, астронаути који се враћају на Земљу причају да тек са велике висине може да се развија брига о здрављу мајке Земље. Дакле, Србе у космос што пре - поручује нам, у рубрици "Квака 202" колега Драгутин Роквић.

Срећа је, кажу, ретка роба. Ваљда је зато толико скупа. Сви је желимо једни другима за празнике али мало ко уме да је тачно дефинише. Политичари се стално труде да направе срећно друштво али им баш не иде, а о разлозима због чега је то тако послушајте у рубрици "Перино перо", колеге Петра Лазића.

Павле Зелић је писац фантастике из Србије и дипломирани фармацеут. Аутор је српско-италијанског едукативног стрипа о лажним лековима под називом ''Лана Тафи''. Превођен је на више језика и функционише као едукативно средство намењено деци и тинејџерима, при чему је главна јунакиња Лана Тафи, борац против фалсификатора лекова, и цела плејада ликова који наликују Алан Форду. Све то Павла Зелића чини правим амбасадором наше земље а прилог о њему припремио је колега Петар Протић.

"Дани Деда Мраза - бечејске зимске чаролије" назив је манифестације која се одржава у Бечеју од 26. до 30. децембра. Догађај садржи низ активности међу којима издвајамо луткарске представе, наступ хора "Бубамара", такмичење у диско плесу, ликовни програм као и неизбежно сликање са Деда Мразом. О томе детаљније причамо са вршиоцем дужности директора Туристичке организације Бечеј, Јованом Јечанским.

Коларац однедавно може да се похвали потпуно новим клавиром. Нови клавир је купљен након 20 година, средствима које је омогућило Министарство правде Републике Србије. Министарка правде Нела Кубуровић је истакла да је ово добар пример правилног преусмеравања средстава у културни миље а све додатно о клавиру испричаће нам колегиница Ксенија Радовић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару