Сваштара

"Youth Heroes" у "202 повода"

EXIT фондација, трећу годину за редом, расписује конкурс "Youth Heroes", за промоцију и помоћ младим талентима наше земље. Талентовани држављани Србије или са пребивалиштем на територији Србије, узраста од 15 до 30 година, могу да се пријаве на конкурс у четири области: образовање и наука, предузетништво и креативна индустрија, друштвени активизам и култура и уметност. Једини услов је - да су остварили достигнућа из поменутих области. Конкурс је отворен до 18. фебруара и реализује се у сарадњи са Нафтном индустријом Србије и уз подршку РТС-а. О младим херојима причамо у "202 повода" са представницом EXIT фондације, Милицом Ђилас.

"Југословенско драмско позориште" у години у којој обележава седамдесетогодишњицу постојања, организује акцију "Попуст на уметност" у сарадњи са Рајфајзен банком. Цене улазница за све представе у јануару на сцени "Љуба Тадић" коштаће 200 динара, а за представе на сцени Студио ЈДП 100 динара. Продаја улазница почиње у петак, 22. децембра у 10 часова, а благајна позоришта ће тог дана, као и у суботу, 23. и недељу 24. децембра радити од 10 до 20 часова без паузе. Детаљније о овој акцији прича нам колега Петар Протић.

Да ли сте некада размишљали о вези између интернета и прехладе? Компјутери поседују антивирусне програме против електронских вируса, али стручњаци тврде како постоји опасност и од вируса биолошког порекла, у време док смо над тастатуром. О томе шта све може да нам се догоди на пољу имунитета док смо "он-лајн" прича нам, у рубрици "Да си жив и здрав" колегиница Дејана Јочовић.

Темељ добрих резултата српске одбојке постављале су многе генерације успешних играча и тренера. Садашњи генерални секретар националног савеза Иван Кнежевић један је од оних који знају како стасавају шампиони. Вишедеценијски рад и престижни резултати који стоје иза њега квалификују га за учесника наше рубрике "Много смо најјачи". Прилог припремио колега Дејан Булајић.

Шта нас од концерата очекује данас, открива нам рубрика "Пази, свира се". Београђани ће моћи да уживају у "битлманији" али и да уживо виде "Лачни Франц", као и Масима Савића, док ће Нишлије присуствовати првом "Serbia Metal Meeting" фестивалу на коме ће свирати 16 бендова. У Ужицу ће по трећи пут бити одржан Ужички рок фестивал, који ће трајати два дана. Рубрику припремио колега Владимир Тодоровић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару