Сваштара

Нови сингл групе "Е-Play" на Двестадвојци

"Срешћемо се неки други пут" - назив је најновијег сингла алтернативног рок бенда "Е-Play". То је идеалан разлог да данас у рубрици "202 повода" чујемо нову песму а и да поразговарамо са вођом бенда, Мајом Цветковић о томе какви су планови бенда за крај године, по чему ће памтити 2017. годину као и то да ли се ради на још неким новим песмама. Разговор води колега Милош Поповић.

"Кафе бар 16" није тек још један дорћолски кафић, већ место где ће деца која после петнаесте године напуштају Свратиште моћи да прођу обуку за конобаре и бармене. Кафић је покренуо Центар за интеграцију младих, а планирано је да у наредних годину дана, дванаесторо деце старости између 16 и 19 година стекну практична знања из угоститељства. Детаљније о томе прича нам колегиница Ксенија Радовић.

Маркетинг данас представља саставни део свих масовних медија. Компаније, преко средстава масовне комуникације, покушавају да нас убеде да је њихов производ најбољи и да ће нам услуге које они врше донети највише задовољства. Да ли стога треба да будемо стално "будни" и критички процењујемо сваку рекламу или се можда треба препустити чарима куповине, прича нам у рубрици "Мода 202" Оливера Перић.

Веровали или не, али истраживања показују да интелигентнији људи више пију. Да ли то значи да ћемо убудуће, уместо на тестове интелигенције ићи на преглед јетре? Једна анкета је недавно показала да су највећи песимисти житељи најбогатијих земаља док сиромашне земље пуцају од оптимизма. Где смо ту ми прича нам у рубрици "Квака 202" колега Драгутин Роквић.

Да ли се сматрате успешним? И шта за вас то значи? За неке је успех индивидуална ствар док је за друге нешто што се мери новцем. Како је о феномену успеха у модерној Србији писао Петар Лазић сазнајте у рубрици "Перино перо".

Када је далеке 1976. године поручила "Почнимо љубав из почетка", Бети Ђорђевић је била преко ноћи катапултирана у свет бесмртних поп звезда Балкана а и шире. Током наредних неколико деценија пунила је клубове од Минхена до Чикага, и до Совјетског Савеза, а због чега је још сматрамо амбасадором наше земље сазнаћете у прилогу који је припремила Оливера Перић.

Крагујевачки "Новогодишњи дечији сајам" отвара се 22. децембра и траје два дана. Родитељи имају шансу да на једном месту пронађу празничне поклоне за своје малишане, и да им омогуће добру забаву. Детаљније о томе разговарамо у редовној рубрици "Гласник 202".

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару