Широм затворених очију - Само срцем се добро види

Миодраг Мики Јевремовић се преселио међу звезде, у небеско пространство. Нека му је лако путовање.

Изузетно популаран учествовао је на бројним фестивалима: „Београдско пролеће", „Ваш шлагер сезоне" у Сарајеву и на фестивалима у Загребу, Опатији и Сплиту.
Остаће посебно упамћен по песмама: Мама, Пијем, С ким си сада када је тужно време, Песникова гитара.
Сарађивао је са Микисом Теодоракисом и Борисом Бизетићем, који је за њега компоновао једну од најпознатијих песама Ако једном видиш Марију.
Са Ђорђем Марјановићем и Радмилом Караклајић, седамдесетих година је био веома популаран у Совјетском савезу.
Веома је волео шах, учествовао је на бројним домаћим и међународним турнирима, а једном је ремизирао са светским прваком Анатолијем Карповим.

Просто не могу да верујем! Међу звезде се, у небеско пространство, запутио и мој предивни пријатељ и деценијски колега Блажо Раичевић. Радили смо десетине емисија, стотине реклама, озбиљне документарне форме. Од њега сам научио и како се савршено монтира, како се на терену бележе звук, тонови и глас. Нека му је лако путовање кроз небеско пространство.

СВЕТИ ЈОВАН
„Ја Вас крстим водом али онај што иде за мном јачи је од мене... Он ће да вас крсти Духом Светим и Огњем" речи су Светог Јована.
Сабор Светога Јована Крститеља - Јовандан, један од празника посвећених светитељу и пророку који је најавио долазак Спаситеља и крстио га на реци Јордан.
Прославља се 20. јануара, у свим храмовима Српске православне цркве. По броју свечара, Јовандан или Јовањдан је четврта слава у Србији.
Према предању, многи су мислили да је Јован обећани месија али је он препознавши Исуса, када је слушао његове прве јавне проповеди, рекао: „То је јагње Божије које узе на себе грехе света."
Познат је и као Јован Претеча, пошто се за њега као нaјближег следбеника и блиског рођака Исуса Христа везује почетак мисије спаситеља и почетак хришћанске проповеди.
Међу личностима јеванђелским које окружују Спаситеља, личност Јована Крститеља заузима посебно место, како по свом чудесном доласку на свет и начину живота, тако и по свом трагичном изласку из свога живота. Он је био такве моралне чистоте да се пре могао назвати анђелом него смртним човеком, а једини је од свих пророка који је свету могао и руком показати онога кога је пророковао.
(Јеванђење по Матеју, глава 3., и Марку, глава 2.)
"Појави се Јован крстећи у пустињи, и проповедајући крштење покајања за опраштање греха. Сва Јудејска земља и Јерусалимљани излажаху к њему исповедајући грехе своје, и он их крштаваше у реци Јордану." Он је казао „Ја вас крштавам водом да вас водим покајању; али онај који за мном иде силнији је од мене, и ја нисам достојан обућу његову понети. Он ће вас крстити Духом Светим и огњем"."У то време дође Исус из Галилеје на Јордан к Јовану, да га овај крсти. Али му се Јован противљаше, говорећи: „Ја од тебе треба да будем крштен, а ти к мени долазиш!" Исус му одговори: „Остави то јер је достојно да овако испунимо све што је право." После ових речи Јован се више није противио и крстио је Исуса у реци Јордану. По библијском схаватању оба ова догађаја су веома важна: Зачеће светог Јована јер се одиграло под директном интервенцијом Божије силе, а (сабор) Исусово крштење јер од тог тренутка Исус је започео своју земаљску мисију.
Јованова главна улога у животу била је на дан Богојављења, па је Црква од давнина, дан по Богојављењу посветила његовом спомену. За овај дан везује се и догађај са руком Претечином. Јеванђелист Лука хтео је да пренесе тело Јованово из Севастије где је великог пророка посекао цар Ирод. Успео је само да пренесе једну руку у Антиохију, своје родно место, где је чувана до десетог века, а после пренета у Цариград одакле је нестала у време Турака.
Десна рука Светог Јована, којом је крстио христа, одувек је чувана као највећа Светиња, а данас је чува Митрополија цногорско-приморска.
Прича се да је сваке године на дан Светитељев архијереј износио пред народ његову руку. Када би се јављала раширена најављивала је родну и обилну годину, а када би била згрчена предсказивала је неродну и гладну.
Свети Јован Крститељ је заштитник певача, музичара, кројача, кожара, крзнара, вунара, ременара, гостионичара, ножара, брусача, затвореника осуђених на смрт, узгајивача птица, оболелих од епилепсије, крштеника, Малте, Јордана и бројних градова широм света.
У овај дан се верници не веселе, не узимају у руке ножеве, не једу и не пију ништа што је црвено, пошто боја симболизује невино проливену Светитељеву крв.
Екипа математичке гимназије освојила је прво место на Међународној Жаутиковској олимпијади из математике, физике и информатике, одржане у Казахстану. Појединачне златне медаље су освојили Павле Мартиновић, Алекса Милојевић, Игор Медведев, Душан Ђорђевић и Вук Радовић.
Кајмак са подручја Чачка, Краљева и Ужица проглашен је за нематеријално културно наслеђе и уписан је у Национални регистар као производ особених својстава и начина производње. Неговањем и промоцијом тог производа, као и осталих елемената живе културне баштине Србије, чувају се култура и традиција и сведочи се о идентитету и континуитету народа, али и подстиче економски развој.
У свету су то већ показали Швајцарци промоцијом својих сатова, или Италијани - наполитанском пицом као делом свог културног наслеђа.
Уколико сте расположени припремите се за велику игру. Неопходни су Вам хартија, оловка и добро памћење.
НАПИСАЋЕМО ЗАЈЕДНО КЊИГУ „ДОБРО ДРВО" ШЕЛА СИЛВЕРСТЕИНА!
„Ако вам "не иде", ако вам се не остварује очекивано, ако се не осећате баш најбоље у сопственој кожи, ако пружате мање него што бисте могли и постижете мање него што заслужујете, ако не можете да решите разне судбинске чворове - ПОЈАЧАЈТЕ МОЛИТВУ!
И, видећете резултате, веома брзо. У распону од брзе помоћи до правог правцатог чуда: од решења до спасења.
Једноставан савет, добијен са руске стране (а овде само посрбљен и пренесен).
Лечи и помаже, разрешава и исцељује."
(Драгослав Бокан)

Не знам да ли Вам се догодило да досањате сан који сте снивали.
Уколико јесте, онда веома добро знате шта Вам се догодило.

Сањајте! УЗ БЕОГРАД 202!

„Само срцем се добро види!" (Егзипери)

Слушајте нас на ФМ 104,0 Мегахерца и преко Интернета.

Линк за слушање нашег Радија: http://tinyurl.com/Beograd202
Пронађите нас и на Твитеру: https://twitter.com/beograd202

Контакт:
++381 11 3249 202
СМС: 064 0202 200
Мејл: program202@gmail.com

Избор музике и продукција: НЕНА ОГЊЕНОВИЋ ТРКУЉА.
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић .

„Човек мора да уме да види свет."

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару