Ars, Artifex

“Мрешћење шарана”, култни текст Аце Поповића, вечерас ће премијерно бити изведен на сцени Атељеа 212 у режији Милана Нешковића.

Овај млади редитељ и Светозар Цветковић, један од главних глумаца у представи, у данашњој емисији нам говоре о овом комаду чији је фокус на преломним историјским тренуцима, политичким превирањима и великим друштвеним променама које се паралелно догађају у једној кући, унутар мешовите породице грађана и сељака, који се, међусобно, боре за власт и превласт. Комично и апсурдно је колико у тој борби провејавају и душевност и рањивост и смешна људска морална посрнућа.     
"Мој лепи живот у паклу" Ивана Ивањија је роман о пишчевом животу. На путовању започетом пре скоро девет деценија у Бечкереку, у идили имућне лекарске породице, и прекинутом Другим светским ратом, следећа станица је била концентрациони логор Бухенвалд. Искуство које је тамо стекао петнаестогодишњи Иван одредило је његов однос према искушењима у будућности. Ивањи ће постати сведок епохе, Титов преводилац, дипломата, човек који ће бити присутан тамо где се кроји хисторија. У роману "Мој лепи живот у паклу" Ивањи о својим заблудама и погрешним проценама говори отворено, примерено особи која је прошла кроз пакао живота сачувавши разборитост и достојанство. У емисији вам представљамо ову књигу чија је промоција вечерас.
Водитељ је Љубица Крминац.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи