Ars, Artifex

У галерији „О3оне“ данас почиње постављање изложбе ''Гажење'' која ће се формирати свакодневно до 11. маја, када ће бити свечано затворена.

Биће то скуп најбољих уличних уметница и уметника са домаће сцене, а галерија ће се током стварања изложбе трансформисати у својеврстан урбани простор у коме улични уметници иначе стварају. Израз „гажење" је колоквијални израз који користе улични уметници и односи се на чин када се преко већ постојећег рада исцрта нешто ново - то је, могло би се рећи, природан процес на улици. Понекад се „гази" због недостатка простора, понекад због ривалитета, а каткад можда и из чисте потребе за уништавањем. Али „гажење" симболизује много више од тога. Концепт изложбе је осмишљен са идејом да позове суграђанке и суграђане да учествују у „Гажењу", да се укључе у креативно-активистички процес уметница и уметника који ће стварати у галерији „О3оне" (Узун Миркова 10) од 5. до 10. маја и да заједно са њима цртежом или речима, дају своје виђење појма „гажење". Сви који желе су позвани да допуне нечији рад, цртају поред, преко, или да поделе у писаној форми са другима своје опсервације на тему изложбе, да кажу слободно, без цензуре, како се осећају - ко их и шта „гази" и да дају предлоге како ослободити град - „гажења". Са почетка овог креативног дружења атмосферу ће нам уживо пренети Дејана Јочовић, која ће пажљиво наставити да прати ток, па ћемо и тај запис добити на крају изложбе.

Светлана Младеновић нам представља књигу "Изгубљена реч" турске књижевнице Оје Бајдар, чији јунаци су жртве историје , али и својих сопствених нерешених конфликта.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи