Razrešena načelnica Opštinske uprave Lučani

Privremeni organ Opštine Lučani razrešio je načelnicu Opštinske uprave Draganu Lazarević iz Čačka zbog zlouptreba i prekršaja javnih ovlašćenja.

U rešenju koje je potpisao predsednik Privremenog organa Miloš Velanac, navodi se da je smenjivanje neodložno zbog potpunog odsustva saradnje zbog čega ovaj organ ne može da vrši zakonsku nadležnost, prenosi Beta.

Dragana Lazarević je, kako piše, omogućila brojne nezakonite radnje u radu Opštinske uprave, kao što su plaćanje naknade predsedniku Skupštine Opštine Draganu SSušiću i njegovom zameniku Oliveri Mijailović u iznosu od 2.257.000 dinara.

Ukazuje se se da je predsednik bio invalidski penzioner "čija je zakonska radna sposobnost nula", ali je od maja prošle godine primao nadoknadu kao i retroaktivno za 11 meseci od izbora za šta je isplaćeno, za njih dvoje, još 993.000 dinara.

Privremeni organ saopštava da je predsednik sam davao naloge za plaćanje putnih troškova mimo opštinskih sednica i njenih radnih tela, pa čak i dva puta u toku dana, kada je naplatio 260.000 dinara Opštinska uprava nije reagovala kada je predsednik Skupštine opštine postao naredbodavac za budžetska sredstva, što je isključiva nadležnost predsednika opštine.

To je dovelo, kako se navodi, da je predsednik SO naredio da se odbornicima i šefovima odborničkih klubova za neodržane sednice isplati naknada u iznosu od 218.000 dinara, što je krivično delo.

Po njegovom nalogu, isplaćeno je 1.045.000 dinara advokatu koji je zastupao opštinu, do izbora Opštinskog javnog pravobranioca iako u Opštini rade četiri pravnika s položenim pravosudnim ispitom.

Navedene su i zloupotrebe pri zapošljavanju u Opštinskoj upravi, a najavljena je i krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару