Шапић за длаку испред СНС-а на Новом Београду, напредњаци најавили приговор

Напредњаци су изборну победу однели у 16 беорадских општина. Највећа неизвесност владала је на општини Нови Београд, где је Спас Александра Шапића однео победу испред напредњака за 116 гласова. СНС најављује приговор.

Општина Нови Београд огласила се вечерас саопштењем да је листа Александра Шапића победила СНС на Новом Београду за 116 гласова.

"На седници Изборне комисије ГО Нови Београд, одржаној 22. јуна у 19 часова утврђени су и објављени резултати избора за одборнике Скупштине градске општине Нови Београд на 142 бирачка места на територији наше општине", наведнео је у саопштењу ГО Нови Београд.

Како је наведено, победу је однела листа Александар Шапић "Наш председник општине Нови Београд" са освојених 43 одсто гласова што је 23 мандата, док је листа "Александар Вучић - За нашу децу" освојила 42 одсто гласова односно 22 мандата.

Треће место у сазиву будуће Скупштине градске општине Нови Београд заузела је листа Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) Драган Марковић Палма са освојених седам одсто, односно четири мандата.

Листа Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка освојила је два одсто гласова, док је листа Српска десница "Знамо се, расли смо заједно - Миша Вацић" освојила један одсто гласова, и ове две поменуте листе нису прешле цензус и немају освојене мандате на овим изборима, рекли су из ГО Нови Београд.

Како су додали, неважећих листића било је четири одсто, а разлика између две листе (СНС и Спас) је само 116 гласова.

СНС најављује приговор 

Председник општинског одбора СНС-а на Новом Београду Стево Марушић тврди да је на изборима за Скупштину општине Нови Београд победио СНС, а да је вечерас изборна комисија те општине, у којој већину има Александар Шапић, прегласавањем променила изборни резултат, како би они добили мандат више од СНС.

"То је противзаконито. Наша изборна листа уложиће приговор, тражићемо поново да се преброје гласови и преконтролишу сви записници са бирачких места", рекао је Марушић за Танјуг.

Навео је да ће уложити жалбу општинској изборној комисији, те да ће, ако буде требало, ићи и на Управни суд.

"СНС неће да дозволи да нам се украде ниједан једини глас на Новом Београду", поручио је Марушић.

Раније данас је члан Српске напредне странке Горан Весић на Фејсбуку написао да је листа "Александар Вучић - За нашу децу" добила 53 гласа више од листе Александра Шапића.

Шапић: Нема преокрета, једино резултати по којима водим

Председник општине Нови Београд и лидер СПАС-а Александар Шапић каже да нема никаквог преокрета на тој београдској општини, те да је општинска Изборна комисија саопштила прве и једине резултате, по којима његова листа бележи тесно вођство, испред листе СНС, са једним одборником више.

Шапић је на питање Танјуга како коментарише преокрет у резултатима на локалним изборима на Новом Београду, нагласио да нема никаквог преокрета:

"Нема преокрета. Појавили су се једни резултати, које је објавио Горан Весић. А ти други резултати, које ви зовете преокрет, су једини званични резултати који су се појавили. Само да то констатујемо", казао је Шапић.

Додао је да је и он могао да "избаци" својих 15 резултата пре тога, па да буду преокрет.

"Ја сам видео резултате као и ви, додуше, јавили су ми пола сата раније. Постоји званична комисија. Ако било ко сумња у било шта, тамо су представници свих странака који су учествовали у процесу контроле бројања гласова", каже Шапић и додаје да су за листу са резултатима гласале све странке осим Српске напредне странке.

Како наводи, гласали су "за" и Српска радикална странка, Миша Вацић и СПС.

Подсећа да је још јуче рекао да ће резултат бити тесан, јер су, према његовим речима, то говорили њихови подаци с терена, али није коментарисао колико и шта.

"Ово је сада званичан резултат. Нећу да улазим у било које шпекулације. То је званичан резултат Изборне комисије и ако било ко сумња у њега има право да се жали суду, па се броје опет гласови. Па нека се броје, немам никакав проблем што се мене тиће", закључио је Шапић.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару