Оставка због сендвича

Дариј Крајчич, посланик Листе Марјана Шарeца у словеначком парламенту, поднео је оставку само неколико сати пошто је колегама испричао да је извео "друштвени експеримент", прошавши мимо благајне у продавници близу зграде парламента у којој је "набавио" сендвич.

Све је почело у среду кад је посланик премијерове странке Дариј Крајчич, током расправе о механизмима контроле прехрамбених производа на матичном одбору, желећи да разведри атмосферу, рекао да механизми контроле добро делују ако их се сви придржавају, али да надзору увек нешто и промакне, и то илустровао бизарном анегдотом, пренео је Индекс.

Рекао је да сам себе јавно пријављује јер је у оближњој продавници "отуђио сендвич", прошавши мимо благајне.

"Чекао сам да платим, сигурно неколико минута, али су тамо на пулту разговарали, а о мени нико није водио рачуна. Зато сам изашао не плативши. И нико није појурио за мном иако је тамо више камера за видео-надзор", рекао је Крајчич, иначе доктор шумарства и доцент на љубљанском универзитету који је пре тога водио и државни завод за заштиту природе.

Колеге на одбору сматрале су да је реч о вицу или несланој шали.

Иако је накнадно новинарима изјавио да се није радило о правој него виртуалној крађи, односно "друштвеном експерименту" и да је касније сендвич платио и извинио се благајницама у продавници, Крајчич је само неколико сати касније објавио да даје оставку на посланички мандат.

Оставка је прихваћена, па ће га у парламенту заменити други члан странке коју води словеначки премијер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи