Трамп никад популарнији

Подршка америчком председнику Доналду Трампу достигла је рекордних 49 одсто, објавио је "Галуп". Истовремено, подела између две водеће партије, када је реч о оцени рада председника, никада није била већа откако та организација спроводи истраживања.

Према истраживању Галупа, скоро половина регистрованих бирача подржава председника Доналда Трампа, што је највише откако је постао председник САД, преноси Блумберг.

Подршка је достигла 49 одсто и порасла је и међу Републиканцима и код гласача који себе описују као независне.

Амерички председник ужива подршку 94 одсто Републиканаца и 42 процента независних, што је највећа подршка коју је он икада раније имао међу тим бирачима.

Блумберг примећује да је Трампова популарност достигла врхунац у тренутку када се, у процесу опозива пред Сенатом, очекује одлука у корист председника.

Са друге стране, око 50 одсто регистрованих бирача је рекло да не одобрава Трампово деловање.

Међу демократама, Трампову политику одобрава само седам одсто гласача.

То је најдубља забележена подела мишљења две партије о неком председнику, откако Галуп спроводи истраживања.

Блумберг подсећа да је од почетка ове године Трамп забележио низ успеха и у унутрашњој и у спољној политици – укључујући ликвидацију иранског генерала Касема Солејманија, потписивање такозване "прве фазе" споразума са Кином и подршку Конгреса за ревизију НАФТА споразума, који се тиче слободне трговине у Северној Америци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије