Читај ми!

Проходни прилази ка планинама, снежна вејавица у ужичком крају

На ауто-путу Е-763, на деоници Прељина-Обреновац, због снежних падавина саобраћај се обавља успорено, саопштили су "Путеви Србије". У ужичком крају снежна вејавица.

Због лоших врменских услова, забрањен је саобараћај за теретна возила на појединим планинским деоницама, а возачима се саветује опрез и да не крећу на пут без неопходне зимске опреме.

Репортер РТС-а јавља да је у ужичком крају права снежна вејвица - снега има на коловозима и поред тога што је прошло неколико екипа зимске службе, а видљивост је смањена.

Савет возачима је да не крећу у ове крајеве док не престане снег. 

На деоници од Златибора преко Ужица ка Чачку било је мањих гужви и колона на путевима због смене туриста и сада је највећа гужва код Чачка.

Сви прилази планинама су проходни. На Златибору је више од 20.000 гостију, а на Копаонику где је 9.000 туриста нормализована је ситуација са струјом. На Тари је око 5.000 гостију. 

Осим зимских догађања на Златибору, у четвртак се свечано отвара гондола, а већ сутра ће први путници моћи да се провозају из центра Златибора до на врх Торника.

Чишћење градских и сеоских путева у околини Чачка 

Екипе градских јавно-комуналних предузећа "Комуналац", "Градско зеленило" и "Моравац", уз координацију и надзор ЈП "Градац", спремно су дочекале прве снежне падавине и у току вечери је започето интензивно чишћење градских и сеоских путева и јавних површина.

За ове намене, буџетом Града Чачка планирано је 45 милиона динара.

"Обезбеђене су довољне количине соли и ризле и спремно чекамо зиму. Поред овога, Град Чачак је опремио раоницима за чишћење снега све месне заједнице на сеоском подручју и обезбедио средства за набавку горива, како би у сарадњи са месним заједницама били очишћени и споредни путеви који нису у Програму зимског одржавања путева", наводи се у саопштењу.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи