Шабић негирао наводе Вишег тужилаштва у Београду о случају Савамала

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић негирао је наводе београдског Вишег јавног тужилаштва да су му доставили информације о броју предмета и имену тужиоца задуженог за случај рушења објеката у Савамали у изборној ноћи.

"Тужилаштво није, како тврди, обавестило Повереника да је поступило по налогу (да се доставе ти подаци)", саопштила је служба Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је јуче да је Иницијативи "Не да(ви)мо Београд" доставило тражене информације о броју предмета и имену тужиоца задуженог за случај рушења објеката у Савамали и да је о томе обавештен и Повереник.

"Тужилаштво је 27. септембра поступило по налогу Шабића и обавестило подносиоца захтева о броју предмета и "имену обрађивача предмета-заменика јавног тужиоца који поступа у случају рушења објеката у Херцеговачкој улици" навело је то тужилаштво.

Служба Повереника прецизирала је да је до данас "једини акт с тим у вези који је Тужилаштво доставило Поверенику датиран са 21. септембром а примљен 26. септембра је акт из кога се види да по решењу није поступљено и у коме се наводи да је предмет прослеђен Републичком јавном тужилаштву".

Додаје се у саопштењу и да је то и био разлог да се Повереник обрати Републичком јавном тужиоцу и упозори да Више тужилаштво "крши закон и чини кажњив прекршај".

"Ако се Више тужилаштво у последњи час предомислило то јесте добро, али није добро да покушава у јавности створити погрешну слику о околностима под којима је то учинило", наводи се у саопштењу.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи