Вучић са конгресменом Енгелом

Председник Србије Александар Вучић је рекао да се нада да ће поруке америчког конгресмена Елиота Енгела у Приштини допринети стварању услова за наставак дијалога Београда и Приштине. Што пре наставимо дијалог повећаће се могућност за смањивање тензија, истакао је Вучић.

Александар Вучић разговарао је са председником Одбора за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиотом Енгелом.

"Позиције су различите по питању наших односа према КиМ. Он је један од најзначајнијих заговорника независности Косова. Разговор је био коректан, говорили смо шта је све важно и колико је важно да се настави дијалог, да је то важно за добре српскоалбанске односе, за стабилност у целом региону и надам се да ће његове поруке у Приштини допринети убрзаном стварању услова за наставак дијалога", рекао је Вучић на ванредној конференцији за новинаре.

Да ли је реално - видећемо, али што пре наставимо дијалог повећаће се могућност за смањивање тензија, што је од знајчаја за све нас, истакао је Вучић.

Председник Србије је рекао да се разговарало и о другим темама, од случаја браће Битићи, до НАТО агресије.

"Дакле, свако из свог угла, али на цивилизован и пристојан начин смо разменили различите ставове и мишљења. Важно је да одржавамо контакт са спољнополитичким Одбором конгреса", истакао је Вучић.

Вучић је пренео и да му је Енгел рекао да то што је велики пријатељ Албанаца не значи да не жели да буде и пријатељ Срба.  

Амерички конгресмен Елиот Енгел поручио је у разговору са посланицима Скупштине Србије да треба превазићи све несугласице и непријатељства на Западном Балкану и да државе треба да сарађују, како би постале чланице ЕУ и створиле бољу будућност за своје грађане. 

И потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић разговарао је са  Елиотом Енгелом о билатералним односима Србије и САД.

Како је саопштено из његовог кабинета, Маринковић је конгресмена Енгела упознао с низом активности које су спровеле институције Србије и амбасада САД, а којима је обележено пријатељство српског и америчког народа.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару