Вучић: Само Србија радних и вредних људи може напред

Очекујемо у Белој Паланци натполовичну победу, јер ће нам то дати легитимитет да урадимо све што можемо да се овде живи боље, поручио је лидер Српске нарпедне странке Александар Вучић на завршном скупу напредњака уочи локалних избора у том месту заказаних за 18. септембар.

Вучић је, како каже, схватио да житељи Беле Паланке воле "тешке људе"” (алудирајући на носиоца листе СНС и бившег градоначелника Горана Миљковића), али истовремено и људе који све чине за свој народ, па иако су му сарадници рекли да га ја Миљковић највише критиковао у прошлој кампањи, одлучили су ипак да уједине снаге и ураде нешто на добробит становника Беле Паланке.

"Довешћемо инвеститоре, поправићемо школе и путеве, да се и овде живи као у неким другим деловима Србије", поручио је Вучић.

Констатујући да народ у Србији не воли политичаре, и да је пре две године мало ко веровао да ће и он сам другачије да поступа, оценио је да су за те две године остварени значајни резултати.

"За непуне две године успели смо да обезбедимо први пут у савременој српској историји да је државна каса у плусу, а не у минусу, ко зна после колико деценија”", рекао је Вучић додајући да се ипак поставља питање шта од тога имају обични људи, а онда навео да ће минималац бити повећан, као и плате у јавном сектору, о чему ће одлука бити донета у наредних месец дана, а да ће пензионерима, који су најзаслужнији за успех реформи, бити полако, али сигурно, враћено све што им је узето.

Окупљеним житељима Беле Паланке Вучић је поручио да ће у наредних шест месеци само у Нишу бити отворено четири-пет фабрика.

"Хоћу да доведемо инветиторе да их запослимо и у Белој Паланци, не само да радимо на инфраструктурним објектима, већ и да додатно радимо и домове здравља и наше школе"”, рекао је Вучић.

Лидер напредњака је поновио да само Србија радних и вредних људи може да иде напред, а не она у којој ће "ленчуге да доминирају и соле памет како би они направили боље”".

"Видите, где год да се окренете, како Србија ужива све већи углед и поштовање, и на истоку и на западу, и само тако можемо да очувамо своју незавиност и одбранимо своју земљу. Никога не дирамо, све поштујемо, али никоме не дамо на нашу Србију, ама баш никоме"”, поручио је Вучић.

Он је нагласио да, као што жели да у Белој Паланци одлучује народ који ту живи, тако исто Србија неће питати ниједног страног амбасадора ниједне стране државе кога жели у Белој Паланци.

"Тако ћемо и са Србијом. Хоћемо у ЕУ, поштујемо ЕУ, али нећемо да рушимо односе са Русијом, да забијамо нож у леђа нашим пријатељима, јер они то нису радили када је нама било тешко”", рекао је Вучић.

Када су му говорили да неће моћи да издржи притиске, да му неће дати да води такву политику, народ је, како је нагласио, потврдио исправност такве политике поклонивши поверење управо СНС-у.

Вучић је поновио да не жели да југ Србије буде најсиромашнији део земље, да му је једнако важан као Београд, Крагујевац или Нови Сад, и да хоће да људи у Србији то осете и виде.

Лидер напредњака је замолио окупљене да изађу на изборе у што већем броју јер је, поновио је, важан легитимитет.

"Желимо да направимо нешто озбиљно у Белој Паланци, да покажемо да Србија може снажније и брже напред, да свима у свету покажемо код кога је легитимитет"”, рекао је Вучић и поручио: "Ваш глас је наша снага, а ваше поверење нам даје снагу да можемо да мењамо ствари у Србији".

На предизборном митингу Српске напредне странке у хали Бањица данас су се грађанима Беле Паланке обратили и бивши министар правде Никола Селаковић и градоначелник и носилац листе СНС-а Горан Миљковић.

Поред СНС-а на ликалним изборима учествоваће и ПУПС, СПС-ЈС, СРС и две групе грађана: "Победа, доста је било" и "Демократска опозиција за Белу Паланку".

Комплетну листу са 29 кандидата, колико има одборника локални парламент, једино имају СНС и СПС, док остали имају по двадесетак кандидата.

Иначе, напредњаке предводи актуелни председник привременог органа и бивши председник општине Горан Миљковић, који је пре неколико месеци, с добрим делом чланства напустио СДС и прешао у СНС.

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи