Козарев представио концепт "Сунчана долина" званичнику УН

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев представио је специјалном известиоцу Уједињених нација за људска права интерно расељених лица Чалоку Бејанију концепт повратничког насеља "Сунчана долина" и препреке масовнијем одрживом повратку интерно расељених лица.

Како је саопштено из Канцеларије, Козарев је званичнику УН указао да се концептом "Сунчане долине" на квалитетан начин многи од тих проблема премошћују.

"Владавина закона, поштовање људских права и напуштање политика које за циљ имају продубљивање јаза међу људима по националној и верској основи, јесте предуслов нормализације и решавања проблема интерно расељених лица на КиМ", рекао је Козарев.

Он је додао да у тој покрајини и даље не постоје институције које завређују поверење грађана.

Козарев је објаснио да Срби тек однедавно имају могућност да пред тамошњим судовима заштите своја имовинска права, али да се сада суочавају са чињеницом да полиција не жели да исељава узурпаторе имовине.

Заменик директора Канцеларије за КиМ је истакао да се, и поред акутних проблема са којима се данас широм света суочава међународна заједница, не сме да се дозволи да интерно расељена лица на Западном Балкану буду измештена из фокуса УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи