Португал признао Косово

Португалска влада званично је признала независност Косова, саопштио је шеф дипломатије те земље Луис Амадо.

Обраћајући се члановима парламентарног одбора за спољна питања Амадо је рекао да  је "у интересу португалске државе да данас званично призна Косово".

"Убеђени смо да се одлука о проглашењу независност Косова више не може вратити унатраг", рекао је португалски министар.

Португал 22. земља Европске уније која је признала Косово.

Косово је до сада признало укупно 48 земаља света. Међу њима је 31 земља Европе, четири из Африке, седам из Северне, Средње и Јужне Америке и седам из Азије.

Противљење независности Косова изразило је осам земаља: Грузија, Кина, Кипар, Молдавија, Румунија, Србија, Шпанија и Русија.

Сада само пет чланица ЕУ одбија да призна одлуку о проглашењу независности Косова а међу њима су Шпанија, Грчка, Кипар, Румунија и Словачка.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи