Читај ми!

Звезда повела против Цедевите у финалној серији

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Београду загребачку Цедевиту резултатом 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12) и тако повели у финалној серији регионалне АБА лиге. Наредни меч игра се у уторак, такође у Београду. Победник ће бити екипа која прва оствари три победе.

Црвена звезда је у пуној дворани "Александар Николић" стекла вођство на путу ка одбрани титуле на Јадрану, сигурном партијом, иако је имала 15 поена минуса, али је без проблема надокнадила разлику.

Најефикаснији на мечу био је Звездин најбољи играч ове сезоне Чарлс Џенкинс са 20 поена, Огњен Кузмић и Нејт Волтерс додали су по 14, Милко Бјелица 13, док је код Загрепчана Марки Томас убацио 14.

Други меч два тима игра се у уторак од 18.30, такође у "Пиониру".

Цедевита је много боље ушла у меч, повела са 8:0, Звезда се мучила у нападу на старту, па су гости стекли двоцифрену предност која је износила 15 разлике у првој деоници.

Тим Дејана Радоњића експресно је одговорио, заиграо чвршће у одбрани и погађао тројке, па од 11. до 18. минута прави велику серију 24:4 за вођство од 33:30.

Ситуација се брзо окренула у корист браниоца шампионског прстена, Џенкинс се разиграо и водио Звезду до плус осам, али је Цедевита успела до одмора да спусти заостатак на 45:44.

У наставку, Црвена звезда је преузела потпуну контролу, Џенкинс је господарио на обе стране терена, погађали су Кузмић и Волтерс, па је средином треће деонице било плус 11 за Београђане.

Без проблема црвено-бели су одржавали разлику и стигли до почетне предности у серији, како резултатски, тако и на плану самопоуздања.

Овако је протекао меч у дворани "Александар Николић":

20.42 – Крај меча, победа Црвене звезде над Цедевитом – 81:66. Великим преокретом у другој деоници кошаркаши Звезде су убедљиво савладали Цедевиту и заслужено повели са 1:0 у финалној серији. Звезду је до победе предводио Чарлс Џенкинс са 20 поена, Кузмић и Волтерс су постигли по 14. Код Цедевите најефикаснији је био Марко Томас са 15 постигнутих поена.

20.24 – Завршена је и трећа четвртина после које Звезда има солидну предност – 66:54.

20.22 – Бранко Лазић атрактивним закуцавањем подиже публику на ноге. 

20.17 – Сјајна сарадња Волтерса и Кузмића, Звезда води са 60:47, тренер Цедевите принуђен да затражи тајм-аут.

20.06 – Настављен меч, Лука Митровић постиже прве поене у трећој деоници – 47:44.

19.51 – Полувреме на мечу, Црвена звезда води против Цедевите са 45:44. Након слабије прве четвртине, црвено-бели су у другој заиграли у свом препознатљивом стилу и дошли до преокрета на мечу. Звезду предводи Џенкинс са 12 поена, Бјелица је постигао девет, а Волтерс седам. Код Цедевите најефикаснији су Миро Билан са 12 и Марко Томас са девет поена.

19.37 – Тројком Џенкинса Црвена звезда први пут на мечу прелази у вођство у петом минуту друге деонице – 31:30. 

19.25 – Завршена је прва деоница, Цедевита води са 27:16. Гости су сјајно отворили меч и заслужено остварили предност. Играче Цедевите предводи расположени Миро Билан, који је постигао 10 поена.  

19.06 – Лош почетак Звезде, Цедевита после уводних три минута води са 8:0. 

19.00 – Почела прва финална утакмица Јадранске лиге између Црвене звезде и Цедевите. Стартна петорка црвено-белих: Кузмић, Митровић, Дангубић, Лазић и Џенкинс. За госте су на паркет изашли: Билан, Катић, Бабић, Џејмс и Жганец.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару