Црно-бели узвраћају ударац, "брејк" Партизана за наставак серије

Обећали су својим навијачима борбу до последњег даха. То су испунили, али су их још више усрећили победом у гостима и наставком финалне серије. Партизан савладао Црвену звезду са 75:72 и изборио нов меч пред својим навијачима.

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду са 75:72 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22) и вратили неизвесност у финалној серији плеј-офа Суперлиге, пошто су смањили на 2:1.

Партизан је на најбољи могући начин одговорио после два болна пораза, узвратио брејк вечитом ривалу, који није успео да искористи прву "меч лопту" за титулу.

Црно-бели су се издигли из тешког тренутка, погађали у најважнијим тренуцима и вратили неизвесност у финалу.

Партизан су до тријумфа водили Новица Величковић и Кевин Џонс са по 13 поена, 12 је дао Едо Мурић, док је код Звезде Маик Цирбес имао 19, а Марко Симоновић 15.

Звезда је од старта кренула силовито, повела 13:3, док се Партизан мучио у фази напада, посебно у организацији игре.

Наишао је период лошег шута на обе стране, али су црно-бели почетком друге четвртине ухватили прикључак (17:18), а потом и први пут повели на мечу (27:26) у 19. минуту.

Ипак, Цирбес је са три везана поена одвео Звезду на плус два после првог полувремена.

Наставак је донео "клацкалицу", два тима смењивала су се у вођству, док се разиграо Партизанов Американац Дерел Вилијамс са осам узастопних поена и држао црно-беле у игри.

Изабраници Александра Џикића знатно боље одиграли су финиш треће деонице и на крилима Еда Мурића, уз тројку Адина Врапца са скоро целог терена, направили серију 11:2 за вођство (53:47).

Предност је још више дала самопоуздања Партизану, који је после две узастопне тројке Величковића и Џонса отишао на великих +13 на пет минута до краја, а потом и на 15.

Сви су већ видели "виђену" победу Партизана, као и прошли меч, али није могло да прође без драме.

Кошаркаши Партизана заказали су у нападу, на другој страни рука није задрхтала Симоновићу и Гудурићу који враћају свој тим на само три поена заостатка 50 секунди пре краја.

Звезда је имала напад за изједначење, Симоновић је промашио шут за три, док је Вилсон био сигуран са линије пенала, али ни тада није био крај.

Грешке црно-белих омогућиле су Црвеној звезди шансу за продужетак, али су Бранко Лазић и Гудурић били непрецизни за три поена.

Четврти меч финалне серије игра се у четвртак од 21, с тим да је Партизан сада номинални домаћин. 

Овако је протекао меч:

22.50 - Крај драме! Партизан је савладао Црвену звезду са 75:72 и продужио финалну серију.

22.20 - На крају треће деонице, Партизан води са 53:47. Адин Врабац је погодио тројку у последњој секунди са своје половине.

22.00 - Почело је друго полувреме.

21.40 - После уводних минута доминације Црвене звезде, Партизан је ухватио прикључак и на полувремену црвено-бели воде са два поена разлике - 29:27.

21.20 - На крају прве деонице, иначе врло неефикасне, резултат је 13:5 за црвено-беле.

21.00 - Почео је меч.

20.55 - Мањи инциденти на делу где су смештени навијачи Партизана, наводно је једна бакља бачена ка делу где су присталице црвено-белих. После мање гужве, реаговала је полиција.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару