Читај ми!

Белгијанци након праве драме и продужетка савладали Грузију

Кошаркаши Белгије савладали су, након продужетка, Грузију резултатом 79:76 (16:11, 22:21, 20:19, 12:19, 9:6) у мечу првог кола Групе А на Евопском првенству који је одигран у Тбилисију. У другом колу Белгија игра против Црне Горе, а Грузија се састаје са Шпанијом.

Фантастичан меч пун набоја одиграле су две селекције. Белгија је водила, Грузија стизала предност ривала. У последњем периоду успео је домаћин да преокрене резулта. Белгија се вратила, ипак меч је решен у продужетку. Екстра период донео је велику борбу, мало кошева а иргач одлуке био је Табу који тројком четири секунде пре краја донео победу својој екипи.

Неизвесна прва четвртина, екипе у се смењивале у вођству. У финишу Белгијанци успевају да искористе грешке ривала и дођу до плуса од пет поена. Наставили су Белгијанци у истом ритму и средином друге четвртине дошли до плуса од 12 поена - 27:15.

Домаћин је успео да се опорави, заиграо је нешто агресивније и полако топио предност ривала. У финишу је стигао до минус четири, да би се на велики одмор отишло при резултату 38:32.

Наставак је донео велику борбу на терену. Белгијанци су поново успели да се одлепе на двоцифрену разлику. Домаћин се није предавао, константно је покушавао да ухвати прикључак. Противник је, пре свега шутем са дистанце, одбија налете Грузина и у последњу четвртину се ушло при резултату - 58:51.

Грузија је заиграла знатно агресивније у последњем периоду што се прзо исплатило. Средином последње четвртине Грузиа је стигла на минус два - 62:60. На три и по минута пре краја домаћин је стигао до првог вођства - 64:62.

Уследио је изузетно узбудљив финиш. Седамдесет секунди пре краја Белгија је поново повела - 70:69. Након једног искоришћеног бацања Грузија долази до изједначења 70:70. У наредном нападу Белгија промашује оба бацања. Потом су обе екипе промашиле по један напад и меч је ушао у продужетак.

Прво су домаћини стигли до предности да бу Табу тројком вратио клацкалицу на страну Белгије. Велика борба и велика нервоза, у наредном минуту само један поен Белгијанаца са линије слободних бацања. У последњи минут ушло се при нерешеном резултату - 74:74.

Четрдесетак секунди пре краја гости долазе до плуса од два поена. Имала је Белгија и напад, али је 11 секунди пре краја промашила шут а потом и направила фаул после ког су Грузини стигли до изједначења.

Четири секунде пре краја Табу погађа тројку за Белгију. Санадзе промашује шут за три и Белгија стиже до победе 79:76.

Најефикаснији у победничком тиму били су Табу и Мвема са по 14 поена, код Грузије Мамукелашвили је убацио 18, Мекфаден 17, а Битадзе 14.

недеља, 28. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару