Читај ми!

Необично обични људи у „Подручју без сигнала“

Од 19. фебруара, на првом Програму РТС-а, сваког викенда од 20 часова пратићемо регионалну хит серију „Подручје без сигнала“. Настала у заједничкој продукцији Хрватске, Словеније и Србије, серија је на фестивалу играних серија у Лилу, "Serias Mania 2021", освојила награду за најбољу серију, а на "Seriencamp" фестивалу у Минхену награду публике.

Сјајна глумачка екипа, предвођена редитељем Далибором Матанићем (познатом по серији Новине) дочарала је емотивну причу о давно заборављеним идеалима заједништва, солидарности и проналажења смисла живота у раду.

Кроз шест епизода (од којих свака носи име једног од шест главних ликова), пратимо долазак Олега и Николе у забачени, учмали градић Нуштин, који је некада био индустријско средиште. Како би клијенту из Магреба испоручили турбину која се више нигде не производи, њих двојица морају да обнове давно затворену фабрику.

Када градић живне и мештани радом поврате изгубљено достојанство и наду, клијент нестане и турбина остаје без купца. Ипак, ни Никола, ни Олег, ни радници више нису спремни да одустану.... У ишчекивању прве епизоде, представљамо вам јунаке чије се судбине преплићу у Подручју без сигнала.

Олег (Рене Биторајац)

Градски мајстор преживљавања, бритког ума, шармантан и социјално спретан, увек је у животу знао да нађе лакши пут. Слободан, неспреман за озбиљна пријатељства и везе, има поверења једино у рођака Николу.

Зна како ће са Николом, како са радницима, како са банкарима, једино не зна како ће са Липшом.

Никола (Крешимир Микић)

Незапослени инжењер, склон депресији и несаници. Иако често оријентисан само на себе и неспособан да дели, Никола ће са радницима из Нуштина искусити како је лепо бити део заједнице, а место ће му постати још драже када упозна Шеилу.

Кад се ствари с турбином закомпликују, Никола је спреман да заборави лични интерес и да жртвује све да помогне.

 Јанда (Изудин Бајровић)

Инжењер без посла, бивши вођа штрајкача, који се, откада је фабрика пропала – као и већина мештана, предао алкохолу и доколици. Колико је добар инжењер и вођа, толико је неспретан у породичним односима.

Лојалан радницима, али и новим спаситељима-инвеститорима, неће посустати ни пред смртним претњама локалног мафијаша.

Шеила  (Јована Стојиљковић)

Рано се отиснула у Европу, али се, бежећи од лицемерја белог света, вратила у Нуштин како би се сабрала и схватила шта заправо жели.

Паметна, самосвесна, тврдоглава, неукротива, није типичан примерак средине, али је баш таква велики изазов Николи.

Бранош (Горан Богдан)

Спретан и способан радник који се није либио да у време недостатка посла у Нуштину ради шта год треба да прехрани породицу. Има поноса и дрскости да на Јандин позив међу првима крене у обнову фабрике.

Слично као и Јанда, колико год снажан и честит у послу, не сналази се у породици. Гоњен осећајем кривице, непрекидно бежи од куће.

Липша (Тихана Лазовић)

Знајући да бежање није начин – она је са резигнацијом пристала да своје место нађе у средини у којој нема наде. Била је свуда, видела је свашта, схватила је да је заправо све – свеједно.

Мисли да зна све о мушкарцима и ниједном од њих не да да јој се приближи, све док не упозна Олега, који јој се мало по мало увлачи под кожу.

Уз њих шесторо, у серији ћемо гледати Славка Штимца, Лану Барић, Милену Зупанчич, Стипу Радоју, Анђелу Рамљак, Марка Мандића, Горана Марковића и бројне друге глумце. Серија је настала према према истоименом роману хрватског писца Роберта Перишића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи