Читај ми!

Руска салата без журбе – савршенo решење за празнике, славља и породична окупљања

Уз „Фриком“ мешано поврће за руску салату, припрема омиљеног јела постаје брза, једноставна и укусом богата – тако да више времена остане за оно најважније: породицу, пријатеље и добро расположење.

Незамисливо је организовати славље, празничну трпезу или весео дечији рођендан без главне звезде стола – руске салате. Ипак, многи знају колико времена одузме сечење, љуштење и припрема сваког састојка посебно.

Зато је добро имати решење које штеди време, а не одузима ни грам укуса.
Управо ту на сцену ступа „Фриком“ мешано поврће за руску салату, пажљиво припремљено од шаргарепе и кромпира у коцкицама и слатког грашка – све замрзнуто у тренутку највеће свежине.

Док свеже поврће стоји данима на полицама и постепено губи нутритивну вредност, замрзнуто поврће задржава витамине и квалитет од бербе до тањира.

То значи да је укусно решење за оброке увек на дохват руке – у замрзивачу.

Брзо, једноставно и заиста укусно

„Фриком“ поврће за руску салату омогућава да се руска салата направи брже него икада, без дугог стајања у кухињи и без нереда.

Ослобађа време за припрему дома, за разговор са пријатељима или једноставно – за који минут одмора пре доласка гостију.

Поред традиционалне руске салате, ова мешавина је одлична и за рибиље салате, лагане пролећне оброке, као и за све ситуације у којима је потребан шарен, укусан и хранљив додатак јелу.

 РЕЦЕПТ: Класична руска салата са „Фриком“ мешаним поврћем

Састојци:

  • 1 паковање Фриком мешаног поврћа за руску салату (400 г)

  • 200 г мајонеза

  • 1–2 кашике павлаке или јогурта (по жељи)

  • 150 г сецкане шунке или пилеће прве прераде (по укусу)

  • 3–4 кисела краставчића (ситно сецкана)

  • Со и бибер, по укусу

  • По жељи: кашичица сенфа или неколико капи лимуновог сока

Припрема:

  1. Скувати поврће:
    Фриком мешавину ставити у кључалу воду и кувати 8–10 минута, затим процедити и оставити да се потпуно охлади.
    (Алтернативно, поврће се може и кратко обарити на пари.)

  2. Умутити кремасти део:
    Помешати мајонез са кашиком–две павлаке или јогурта како би салата била лаганија и освежавајућа.

  3. Додати остале састојке:
    У великој чинији помешати охлађено поврће, шунку, киселе краставчиће и кремасти део.
    По укусу додати со, бибер, сенф или лимун.

  4. Охладити:
    Оставити у фрижидеру најмање 20–30 минута да се укуси повежу.

Један рецепт – много тренутака за памћење

Оно што „Фриком“ донoси свакој породици јесте једноставност. Уместо сати у кухињи, добија се време да се ужива у друштву најближих, у разговору, смеху и лепим тренуцима.

Зато је „Фриком“ поврће више од практичног избора – оно је свакодневни савезник у припреми укусних јела која спајају људе.

Сваки залогај руске салате направљене овако брзо и лако подсећа да је добро решење често врло једноставно, а укусан оброк – само неколико корака далеко.

среда, 26. новембар 2025.
6° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом