Читај ми!

Да ли конобари толеришу рад на даљину из кафића

Ометају вас када радите од куће, па је једноставније отићи до првог кафића и понети лаптоп. А шта вам кажу конобари када заузмете сто и за неколико сати попијете два пића?

Да ли конобари толеришу рад на даљину из кафића Да ли конобари толеришу рад на даљину из кафића

Последњих година рад од куће постао је популаран, а није тајна да многима тако и одговара. Али рад од куће не мора бити баш од куће, већ и из оближњег кафеа.

Некада користите вај-фај у кафићу, који ипак неко плаћа, некада отворену мрежу која баш и није безбедна, а понекада своје мобилне податке. Ако проведете четири или пет сати у кафићу радећи, а притом попијете једно или два пића, извесно је да ће вас конобари погледати „попреко”.

Како је навела извршна директорка „Кафетерије” у САД Хедер Пери, за наруџбину од шест долара требало би да у кафићу проведете око сат и по. Такође је навела да радећи у кафићу заузмете сами један сто, за којим може да седи троје или четворо људи.

Колико треба остати у кафићу није законски регулисано, зависи од осећаја госта и добре воље конобара. Пошто су дани викенда углавном посвећени кафи са пријатељима, ако се суботом или недељом током дана нађете у кафићу наоружани лаптопом, извесно је да нећете бити радо виђен гост.

„Није у реду да неко дође сам у кафић, наручи једно пиће и седи сатима, то ни економски није добро за власника 'Кафетерије'”, навела је Хедер Пери.

Начин на који проводите време у кафићу (читате, радите на лаптопу, дружите се с пријатељима) спада у ваш лични однос према бонтону.

четвртак, 17. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи