Нетфликсова серија пробудила јавност, злогласни случај браће Менендез који су убили своје родитеље биће ревидиран

Осуђујућа пресуда, по којој су Ерик и Лајл Менендез добили доживотне казне затворе пре скоро три деценије због убиства својих родитеља, биће ревидирана. Браћа су брутално из сачмарица упуцали Хозеа и Кити Менендез у њиховом раскошном дому у Беверли Хилсу 1989. године, због, како су тужиоци тврдили, завере да наследе очево богатство.

Окружни тужилац Лос Анђелеса Џорџ Гаскон каже да постоји „морална и етичка обавеза“ да се узму у обзир докази које су браћа предала прошле године, у којима се тврди да их је отац годинама сексуално злостављао и да су браћа починила злочин из самоодбране.

Интерес јавности за случај поново се пробудио због „Нетфлискове“ серије која се бави убиствима, објављене у септембру.

Током првог суђења за убиства, тужиоци су тврдили да су убиства мотивисана похлепом, јер су браћа потрошила велики део свог наследства на „ролексе“, скупоцена кола и луксузне некретнине пре него што су осумњичена за убиства.

Суђење је преношено на телевизији. Оптужбе за бахато трошење новца и неуобичајен брутални злочин врло брзо су ухватиле пажњу јавности, а случај је постао злогласан широм САД.

Ипак, браћа су на суђењу изнела наводе о томе да их је отац дуго година злостављао, као и да је мајка знала за то, али да није хтела да помогне. Првобитни судски процес окончан је подељеном поротом, која није могла да постигне једногласну одлуку.

Током другог суђења, тврдње о злостављању су у највећој мери скрајнуте, а браћа су 1996. године проглашена кривом и осуђена на доживотни затвор без могућности условног пуштања.

Лајл Менендез је имао 21, а Ерик 18 у тренутку када су убили родитеље.

Нови докази који се разматрају укључују и писмо које је Ерик послао свом рођаку 1988. године у којем је писао о очевом злостављању.

„Ништа од овога није потврђено. Тренутно нисмо спремни да кажемо нити да верујемо нити да не верујемо у те информације“, истакао је Гаскон на конференцији за медије.

Ипак, додао је да постоји морална и етичка обавеза да се размотри оно што је представљено тужилаштву.

Гаскон је такође навео да би ревизија потенцијално могла да доведе до промене пресуде или новог суђења. Саслушање је заказано за 29. новембар, преноси Си-Би-Ес њуз.

Тужилац је истакао и да је његова канцеларија примила велики број позива након објављивања серије Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story на „Нетфликсу“.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи