Читај ми!

Јелена Ђоковић: Најлепши осећај је када се пробудим и знам да ћу чинити добра дела

Често се поставља питање: да ли је у реду причати о хуманости, о добрим делима која чинимо? Гошћа емисије „Један добар дан“, суоснивачица и глобална директорка Фондације „Новак Ђоковић“ Јелена Ђоковић истиче да је доброчинство тема која треба да краси сваки дом и да се преноси из генерације у генерацију, јер довољно има лоших ствари које треба да буду стављене у сенку и да се истакну оне добре.

Јелена Ђоковић сматра да не постоји појединац који није на неки начин некоме нешто помогао. Верује да смо нација која помаже, да смо добри домаћини, пожртвовани људи, борци за правду и вредности које су битне.

„Не знам да ли у мојој породици или у Новаковој породици постоји неко ко није отворио свој дом и своје могућности поделио са неким коме је то значајно. Тако да је то било апсолутно нешто што је део нас и било је природно да у складу с могућностима, наше могућности су се драматично повећале у односу на наше одрастање, односно на детињство и ми смо то, да кажем, искористили да помогнемо не појединцима, већ систему, дакле друштву. Читавом друштву заправо“, истиче гошћа Једног доброг дана.

Помоћ деци и подршка родитељима

Фондација постоји седамнаест година, а активности су биле усмерене ка различитим секторима, међутим, сада је своје активности усмерила на рани развој деце.

„Ми смо тако на почетку функционисали док нису се наше могућности повећале и онда смо схватили да морамо системски да решавамо одређене проблеме уколико желимо да видимо те промене у друштву и позабавили смо се том темом поприлично дубоко и читали истраживања и схватили да у ствари највећу промену у друштву можемо да видимо кроз децу“, истиче Јелена Ђоковић.

Пошто је Новак био глобални амбасадор Уницефа за рани развој деце, кроз рад с њима су научили много тога и они су им помогли да започну са својим програмима и пројектима, додаје гошћа Једног доброг дана

Јелена Ђоковић напомиње да све што Фондација ради долази из срда и да је преко потребно нашем друштву. Почев од тога да отварају вртиће у местима где нема довољног броја деце, затим едукују васпитаче како би на што квалитетнији начин проводили време са децом, будући да је то кључни период њиховог развоја.

„Оно што је мени, искрено, као родитељу најдраже јесте програм у коме се ради директно с родитељима. Дакле, ми имамо те радионице за родитеље, седимо у круг, делимо наше муке са стручњацима и они нам помажу да се снађемо у том лудилу једног одрастања.“

Цео разговор са Јеленом Ђоковић можете погледати у видео-снимку на почетку текста. 

четвртак, 05. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару