Читај ми!

Шта обући за путовање авионом и зашто хеланке нису добар избор

Није важно где путујете, да ли је лет ноћни или дневни и колико ће да траје, важно је да ваша одећа буде удобна и да се у њој пријатно осећате током путовања.

Шта обући за путовање авионом и зашто хеланке нису добар избор Шта обући за путовање авионом и зашто хеланке нису добар избор

Фармерке припијене уз тело и уске ципеле нису добар избор за летове авионом. Мека, растегљива модерна одећа, широке панталоне, лагане патике… препоручују се за путовања авионом.

Шта обући за лет авионом

Препорука је да одећа буде слојевита. Без обзира на временске прилике, температура у кабини авиона може да буде променљива. Кардиган или лагани покривач неке су од решења за регулацију температуре тела.

Удобност је један од кључних избора и одговор на питање о чему највише да водите рачуна када бирате шта ћете да обучете за лет. Препоручљива је и одећа коју носимо током спортских активности, а ако путујете послом препорука је одећа од памука која је растегљива и која се не гужва.

Важно је пронаћи баланс између стила и удобности, јер је удобност веома важна“, истакла је Лаура Ешли Барнс, консултант за породична путовања авионом.

Слојевито одевање

Путници који путују на топлије дестинације требало би да се одлуче за лежерније и лаганије комаде одеће, а путници који иду у зимске пределе могли би да јакне и чизме обуку и обују, како би им кофер био организованији. Ако путујете послом избор је мало тежи.

Прозрачне тканине које упијају зној

Ова врста материјала увек је добар избор и може да буде јако корисна за високе температуре“, истакла је Барнсова. То су материјали који имају способност да упијају влагу и брзо се суше, а корисни су за све климатске услове и дужине путовања.

Пословна комбинација за лет

Важно је да спојите стил и удобност. Ако путујете са колегама или треба да трчите право на састанак чим авион слети, препорука су свиленкасти, растегљиви комади одеће, блејзер и панталоне.

Хеланке нису добар узбор, јер то може бити опасно.

Кристин Негрони, која је објавила књигу о најмистериознијим светским авионским катастрофама, објаснила је да хеланке носе ризик.

Навела је да ова врста одеће представља додатну опасност у случају пада авиона у коме може да букне пожар.

Многи људи носе хеланке током путовања авионом, а препорука је да треба избегавати синтетичка влакна јер у неким ситуацијама могу бити запаљива. Пожељни су материјали од памука и вискозе“, саветује Кристин Негрони.

уторак, 18. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије