Читај ми!

Вински викенд у Ботаничкој башти за љубитеље природе, музике и хране

Сви љубитељи вина, природе, музике и одличне хране овог викенда ће испунити Ботаничку башту „Јевремовац“, која ће за посетиоце бити отворена 3. и 4. јуна од 14 до 21 час. Пету годину заредом биће одржана најотменија манифестација у Београду– Wine Garden.

Вина из Србије, региона и света ће посетиоцима понудити више од 80 винарија, што је највећи број учесника до сада. С обзиром да свака винарија у понуди има више етикета, тешко се може рећи колико различитих укуса ће посетиоци моћи бесплатно да дегустирају. Ради бољег ужитка у овом „рајском пићу“ сваки посетилац ће на улазу добити стаклену винску чашу.

Осим у винским укусима, посетиоци ће моћи да уживају и у богатој понуди гастрономских специјалитета, које ће осим малих домаћих произвођача понудити и добро познати градски брендови познати по одличној храни. Када одаберете вино и храну можете се опустити на травњацима широм Ботаничке баште, где ће бити постављени лејзи бегови и простирке за седење.

Уживање у вину и храни ће бити зачињено и разноврсним музичким и забавним програмом на чак пет пунктова. Свираће се џез, евергрин, страна поп и филмска музика, а играће се свинг и рокабили. У главној зони код Стаклене баште наступиће гитарски ковер бенд из Београда „Група Три“ и кикиндски акустични трио „Дрво Труо“.

На тргу код бамбуса ће се играти свинг и рокабили, а своје умеће ће показати плесачи плесне школе „Swing n Roll“. На стејџу између фонтане и Булевара деспота Стефана у суботу ће наступити Бранко Марковић квартет и Иван Радивојевић, док ће се у недељу посетиоцима представити Иван Клачар и Горица Шутић. На стејџу код шатора наступиће „The Mat Trio" и акустични бенд  „Hot Club of Belgrade", који свира џез обраде популарних песама и џипси-свинг музику, док ће у музичком пункту иза перголе наступити Нина и гитариста Марко Миловановић.

Једна од најпопуларнијих манифестација престонице Wine Garden је од првог издања превазишла оквире винских догађаја на које су посетиоци навикли. Ова манифестација није посвећена само вину, већ је прерасла у догађај на коме се окупљају и љубитељи природе, музике и одличне хране.

Продуценти су Удружење Вински маратон и Fusion Event, уз подршку Туристичке организације Београда која је Wine Garden уврстила међу најзначајније манифестације у граду.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво