Богатство укуса, мириса и боја на пролећном „Укус фесту“
Све је више фестивала домаће хране. За произвођаче то је прилика да се представе, за посетиоце да купе производе одличног квалитета. Пролећни „Укус фест“ био је права прилика за то.
Аронија је еликсир здравља, бобице пуне антиоксиданата, витамина и других хранљивих материја.
„Спремамо хладно цеђени сок од ароније, затим џем, слатко, имамо и сируп и ликер од ароније“, наводи Миља Ћировић произвођач из Нове Пазове.
Навикли смо да нам из Жупе долази вино, и то позната Тамјаника, али има и сира и то печеног.
„Имамо пет, шест различитих укуса, са домаћом сланином, са говеђом пршутом који се пече на путеру, сланином од мангулице, маслином, бибером и беим луком и један нови укус мајчине душице“, објашњава Милан Милетић из Александровца.
Из срца Шумадије – производи од овчијег меса.
„Наши производи су такви да имају доста зачина, па му то да додатни шмек и уз вино и сир феноменално се комбинују“, истиче Ђорђе Луковић из Крагујевца.
На изложби и природна, органска козметика, од сапуна и крема до серума.
„Из природних састојака узимамо активне супстанце које су јако добре за анти- ејџ негу и могу да замене и ботокс и хијалурон и да кожа буде лепа и негована у исто време“, каже Александра Рашовић.
Ако сте пропустили Пролећни укус фест, не брините, не прође месец а да се негде не организује слична манифестација.
Коментари