Без њега нема богатог славског ручка, како спремити посни пребранац корак по корак
Ближи се Никољдан, па они који славе већ размишаљају о томе шта да припреме за славски ручак и обрадују госте и укућане. Незаоблиазно јело на свакој посној славској трпези је пребранац.
Пребранац, старо и добро познато јело, на посној трпези је просто незаменљив. Без њега нема богатог славског ручка.
Са овим традиционалним рецептом нећете погрешити, а овако изгледа припрема корак по корак.
Потребни састојци:
- 600 грама пасуља тетовца
- килограм црног лука и празилука
- уље
- два до три листа ловора
- со, бибер и алева паприка
Припрема:
Пасуљ преко ноћи оставити потопљен у води, како би се лакше скувао. Ту воду сутрадан просути, налити другу, посолити и кувати на лаганој ватри.
Немојте мешати да зрна пасуља остану цела.
Ако желите, у пасуљ можете додати и мало насецкане шаргарепе и целера, али није обавезно.
Када је пасуљ скоро скуван, оцедите, али оставите мало воде, да не би био сув. У тигању пропржите црни лук и празилук исечен на коцкице или колутиће.
Затим, лук и празилук сједините с куваним пасуљем и додајте суви зачин, алеву паприку и бибер. За бољи укус не заборавите неку суву паприку и ловоров лист.
Веома је важно да не штедите на уљу, јер када има доста уља, пребранац је најбољи (можете користити маслиново уље).
Пећи у рерни око 45 минута на 180 степени.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар