Најбољи светски мајстор за пице је из Србије а признање је добио у Италији
Иако пица није српски специјалитет, Данијел Златковић је у Палерму, на гостујућем терену оних који су пицу измислили, доказао да је најбољи мајстор у њеном припремању.
Иако пица није српски специјалитет, Данијел Златковић је у Палерму, на гостујућем терену оних који су пицу измислили, доказао да је најбољи мајстор у њеном припремању.
Конкуренција на такмичењу у Палерму је била велика - учествовало је 150 пица-мајстора из целог света, а међу њима највише - италијанских.
„Италијане победити на њиховом терену је изузетно тешко, али пошло ми је за руком, и презадовољан сам овим резултатом", рекао је у Београдској хроници Златковић.
Додао је да се одлука о победнику највише заснивала на квалитету направљеног теста.
„А исто се жири одушевио како сам ја то сервирао. То је било одушевљење чим сам изнео пице пред жири", каже Златковић, који је у једној од категорија, да би, како каже - осликала одакле он као такмичар долази, направио пицу са дуван-чварцима и ајваром.
Златковић је одао и једну тајну доброг теста за пицу рекавши да је важно да се оно умеси - дан раније, и да се чува у фрижидеру.
Сутрадан се тесто обликује у лоптицу и растањи у кору дебљине око два милиметра уз пола центриметра руба, када је реч о класичној пици.
Коментари