Деактивирана трећа бомба из Другог светског рата у Сарајеву

Припадници Федералне управе Цивилне заштите деактивирали су данас трећу авионску бомбу заосталу из Другог светског рата, тешку 500 килограма, која је пронађена на градилишту новог тржног центра у Сарајеву.

„Након што је установљено да је реч о авио-бомби из Другог светског рата, истој као и претходне две, у складу с оперативним процедурама извађен је упаљач чиме је успешно деактивирана“, саопштила је Федерална управа Цивилне заштите“, преноси Радио-телевизија Републике Српске.

Бомба, коју су као и претходне две пронашли грађевински градници, биће вечерас око 20 сати премештена на безбедну локацију изван града, и биће уништена 13. септембра, заједно са још две авионске бомбе.

Становници околних насеља, у кругу од 1.200 метара, уочи данашњег деактивирања бомбе били су упозорени да се удаље од прозора, а Федерална управа Цивилне заштите је проценила да нема потребе за евакуацијом становништва.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
36° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије